Erdoğan'dan milyonlarca genci ilgilendiren KYK açıklaması

Erdoğan'dan milyonlarca genci ilgilendiren KYK açıklaması
Muhalefetin baskıları sonrası Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredileri gündeme alan hükümet, milyonlarca gencin beklediği faiz gelişmesini açıkladı. Dün TRT ekranlarında canlı yayına konuk olan Erdoğan, KYK kredilerine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

TRT ekranlarında yayınlanan canlı yayına konuk olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının ekonomi ayağında konuyu KYK kredilerine getiren Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı kredi faizleri ödenmeyecek sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 TL''ydi. Bir de üniversite öğrencilerinden harç alınıyordu. Harcı Bay Kemal söyledi de mi kaldırdık, yoksa yanındaki ortağı söyledi de mi kaldırdık? Şimdi yapılan çalışmalarla 850 TL''ye gelecek burs. Kredinin 3 ayağı var. Krediyi alıyorsan anında ödemen diye bir şey yok.

Sigortalı işi bulduktan sonra 2 yıl gibi bir süre içerisinde de bunu ödeyeceksin. Burada faiz falan yok. Başbakanlığım dönemimde de açıklamıştım. Ne faiz ne enflasyon. Sadece anapara.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar