Gazze'de binlerce bebek öldürülürken Netanyahu'nun ağır Türk düşmanı oğlu Yair nerede tatil yapıyor

Gazze'de binlerce bebek öldürülürken Netanyahu'nun ağır Türk düşmanı oğlu Yair nerede tatil yapıyor
Gazeteci Fatih Altaylı, Gazze'deki bombardımana devam eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Year Netahyahu’nun tatildeki fotoğraflarını paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu

İsrail tarafından ablukaya alınan Gazze’de savaşın acısı dinmek bilmiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 1524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti. İsrail ise binlerce Filistinli’nin hayatını kaybettiği savaş nedeniyle gelen tepkilere kayıtsız kalıyor.

Öte yandan İsrail’in savaşa devam ederken ve Gazze’ye kara harekatını başlatacağı düşünülürken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlunun ABD’deki görüntüleri sosyal medyada tartışma yarattı.

"BABASI ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN İNSAN KIYIMI YAPARKEN..."

Gazeteci Fatih Altaylı Year Netahyahu’nun tatildeki keyifli anlarını kendi sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bu fotoğrafta gördüğünüz kişilerden biri Ortadoğu kasabı Bibi Netanyahu’nun oğlu Yair. Babası çoluk çocuk demeden insan kıyımı yaparken ve kendi ülkesi de savaşta iken o Miami’de geceliği bir kaç bin dolarlık lüks otelde keyif çatıyor” ifadelerini kullandı.

s-95ed2e93fae86140290bd5e58e6321c9c8db0d96.webp

YAİR NETANYAHU VE SKANDAL OLAYLARI

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, 1991 yılında doğdu. Bir süre IDF Sözcüsü Biriminde görev yaptı.

Yair Netanyahu’nun adı ise, skandal olaylar ile sık sık anılıyor. Ocak 2018'de Yair Netanyahu'nun Tel Aviv striptiz kulübüne yaptığı ziyaretin kaydı sızdırılmasıyla bir skandal patlak vermişti.

İsrail'in en büyük televizyon kanallarından Hadashot'ta yayınlanan ve Yair Netanyahu ile doğalgaz zengini iş adamı Ori Maimon'un oğlu Kobi Maimon'a ait olduğu belirtilen ses kaydında, ikilinin hesabı kimin ödeyeceği konusunda tartıştığı duyulmuştu. Medyada büyük yankı uyandıran bu olayda, Netanyahu'nun oğlu Yair arkadaşına hitaben, "Kardeş sen benim için harcamalısın. Babam senin baban için harika bir anlaşma yaptı, (İsrail parlamentosu) Knesset'te bunun için mücadele etti. Kardeş, babam senin için 20 milyar dolarlık anlaşma ayarladı ve sen benim için 400 şekel (436 Türk lirası) ateşleyemiyor musun?" dediği söylenmişti.

İsrail basını, Netanyahu'nun avukatının söz konusunu ses kaydının yayınlanmasını önlemeye çalıştığını yazmıştı.

Netanyahu, tüm bu olayların yanı sıra hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında polise yedi kez ifade vermişti. Ayrıca Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun da yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadesi alınmıştı.

İSLAM KARŞITI PAYLAŞIMLARI

Yair Netanyahu daha önce Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in “"İğrenç ve korkunç. Bu bizim kültürümüze ait değil. Uluslarımız bu hayvan zulmünü ve barbarlık gününü yasaklamalı ve yasa dışı ilan etmelidir" şeklinde paylaştığı nefret ve hakaret içerikli İslam karşıtı tweetini kendi X-Twitter hesabından paylaşarak destek vermesiyle gündem olmuştu.

thumbs-b-c-01ef00bb5aa5a36a86bd8a21154b2c51.jpg

TÜRK DÜŞMANLIĞI

Yair Netanyahu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan yola çıkarak, Türk düşmanı ve Kürdistan destekçisi olduğu biliniyor. Netahyahu yaptığı bir paylaşımda, Türkleri Orta Asya'dan gelerek Hristiyanlara soykırım yapmakla suçlamıştı.

netanyahunun-oglu.jpg

Yair Netanyahu, daha önce yaptığı bir paylaşımda ise Türk bayrağına hakaret etmişti. Yair Netanyahu, Instagram hesabının hikaye bölümünden, "F... Turkey" yazan ve içinde Türk bayrağı yer alan bir görsel paylaşmıştı.

Netanyahu bu paylaşımın ardından Instagram hesabını kapattı.

whatsapp-image-2023-10-21-at-09-42-56.jpeg

whatsapp-image-2023-10-21-at-09-42-56-1.jpeg

Bunun yanı sıra bir dönem Yair Netahyahu'nun sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle sosyal medya yasağı getirildiği de iddia edilmişti.

whatsapp-image-2023-10-21-at-09-42-56-2.jpeg

whatsapp-image-2023-10-21-at-09-42-56-3.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar