Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray Beşiktaş derbisi öncesi flaş iddia: Erden Timur kasıtlı olarak son anda Halil Umut Meler'i atadı!

Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray Beşiktaş derbisi öncesi flaş iddia: Erden Timur kasıtlı olarak son anda Halil Umut Meler'i atadı!
Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi Halil Umut Meler hakkında, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den flaş bir iddia geldi.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçını Halil Umut Meler yönetecek. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yarın Galatasaray ile deplasmanda yapacakların derbiye hakem Halil Umut Meler’in atanmasında art niyet olabileceğini öne sürdü.

Çebi, performans analizi yaparak maça hakem atayan yapay zeka algoritmasına göre derbiyi Ali Şansalan'ın yönetmesinin beklendiğini ancak Erden Timur'un katıldığı canlı yayında Şansalan ile ilgili sözleri sonrası duruma müdahale edilerek derbiye Halil Umut Meler'in atanmasını sağladığını iddia etti.

Çebi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Galatasaray – Beşiktaş maçına form grafikleri göz önünde bulundurulduğunda kamuoyunda yapay zeka tarafından Ali Şansalan’ın atanması yönünde bir beklenti vardı.

Ali Şansalan’ın maça atanacağı bilgisini alan Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Erden Timur, Halil Umut Meler’in görevlendirilmesi için kasıtlı olarak Şansalan’ı gündeme taşımıştır.

Halil Umut Meler’in maça atanmasında bir art niyet olabilir. Umarız Halil Umut Meler böyle bir şeye alet olmaz.

Federasyondan Galatasaray’a bir bilgi akışı var. Erden Timur’un ortada hiçbir şey yokken Ali Şansalan’ın ismini kullanması tesadüf olamaz.

Halil Umut Meler maçın son düdüğünü çaldığında bu atamada art niyet olup olmadığını anlamış olacağız. Meler, umarız başka bir planın parçası olarak bu maça atanmamıştır. Kendisinden derbiyi adaletli şekilde yöneterek herhangi bir planın parçası olmadığını göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erden Timur, adı geçen hakem Ali Şansalan ile ilgili şunları söylemişti:

"Geçen sene Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili Ali Şansalan atanmıştı. 27 Ocak 2023 tarihinde Beşiktaş-Alanyaspor maçında 4. hakem olarak görevlendirilen Ali Şansalan, Beşiktaş Kongre Üyesi Mehmet Akif Avşar ile aynı otelde kaldı mı? Kahvaltı yaptı mı? Stada kongre üyesinin aracıyla gitmiş midir? Maç sonrası kongre üyesinin aracıyla stattan ayrıldı mı? Soruşturma başlatıldı mı? Arkadaş olabilirsiniz ama Beşiktaş maçında bu hassasiyet gösterilmeli. Maçtan daha sonra görüşülmeli."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar