Süper Lig ekibinde büyük kriz: Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler!

Süper Lig ekibinde büyük kriz: Filistin için saygı duruşunda bulunmayı reddettiler!
Süper Lig’de Gaziantep FK ile karşılaşacak Antalyaspor, Filistinliler için yapılacak saygı duruşunda bulunmak istemeyen İsrailli futbolcular Safouri ve Jehezkel’i Gaziantep maçı kadrosuna almadı.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşta, binlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, İsrail-Hamas çatışmalarının ardından 3 günlük yas ilan edilmesiyle Süper Lig’deki maçlarda 1 dakikalık saygı duruşu ve siyah bant takma kararı alındığını açıkladı.

İSRAİLLİ OYUNCULARDAN TEPKİ!

Söz konusu kararın ardından Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da kriz yaşandı. Antalyaspor’un iki İsrailli futbolcusu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Süper Lig’de Filistin için alınan saygı duruşu kararını reddederek maça çıkmama kararı aldılar. İki futbolcu kararı kulübe iletti ve Gaziantep kadrosuna alınmadı.

jeskel-lzoh.webp
Sagiv Jehezkel

“STADA DA GİTMEYECEĞİZ”

Futbolcular aldıkları kararı kulübe iletince, iki isim Gaziantep FK ile oynanacak olan maçın kadrosun alınmadı. Söz konusu karara ilişkin ortak açıklama yapan futbolcular, seremonide yer almayacaklarını, stada da gitmeyeceklerini ifade ettiler.

safuri-ggxn.webp
Ramzi Safuri

"İSRAİL’İ KINAMAK İÇİN SAYGI DURUŞU DÜZENLENECEĞİNİ ÖĞRENDİK"

İki oyuncu açıklamasında, “Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız hale getirdi. Buna ek olarak maçta İsrail’i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olarak bu seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz. Bunu yöneticilere belirttik. Burada bize karşı tutum çok sıcak ve gelecek günlerde yeni köprüler kuracak olanlar arasında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar