Yıldırım Demirören ve kızı hangi ülkeden vatandaşlık aldı? İddialar için arandı telefona cevap vermedi

Yıldırım Demirören ve kızı hangi ülkeden vatandaşlık aldı? İddialar için arandı telefona cevap vermedi
Gazeteci Bahadır Özgür yaptığı açıklamada, Eski TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Karayip ülkesi Dominica’dan para karşılığı vatandaşlık aldığını iddia etti.

Gazeteci Bahadır Özgür sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP) internet sitesinde yer alan iş insanı Yıldırım Demirören hakkındaki flaş bir iddia ortaya attı.

Gündeme bomba gibi düşen iddia da, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in Karayip ülkesi Dominica’dan para karşılığı vatandaşlık alındığı iddia edildi.

domicinaaa.jpg

Özgür, Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP) adlı internet sitesinin, dünya genelinde suçlu, siyasetçi ve iş insanlarının Dominica gibi ülkelerden vatandaşlık satın aldığını ortaya çıkardığını belirtti.

Özgür, paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: “Yıldırım Demirören, Karayip ülkesi Dominica’dan para karşılığı vatandaşlık satın almış. Kızının da Dominica pasaportu olduğu belirtiliyor. Araştırmacı gazeteciler suçlu, siyasetçi, iş insanı çok sayıda kişinin 'vatandaşlık skandalı’nı ortaya çıkardı.”

KONUYLA ALAKALI AÇIKLAMA YAPILMADI

OCCRP’nin internet sitesinde yer alan bilgiler için Demirören'e hakkındaki iddialara yanıt vermesi için ulaşıldığını ancak Demirören’in bu talebe cevap vermediği belirtildi.

1697051206997-demiroren-1.jpg

PROJE'DE ERDOĞAN AYRINTISI VERİLDİ

Proje, Demirören dosyasına şu notları düştü: "Demirören, babası tarafından kurulan ve milyarlarca dolar değerinde bir Türk enerji, medya, sanayi ve gayrimenkul holdingi olan Demirören Holding A.Ş.'nin hissedarlarından biri ve yönetim kurulu başkanıdır. Aynı zamanda Beşiktaş spor kulübü eski başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanıdır.

2019 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım, Demirören'in kızı Yelda'nın İstanbul Çırağan Sarayı'ndaki düğün töreninde nikah şahitliği yaptı."

DOMİNİKA VATANDAŞLIĞI NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Dünya'daki çoğu ülkenin aksine Dominika vatandaşlığı yıllarca adaya gidilmeden bile elde edilebiliyor. Karayip'teki küçük ada ülkesinin 100.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılan pasaportunu satın alan binlerce kişi arasında Saddam Hüseyin'in en üst düzey nükleer bilimcisi, Kaddafi'nin emrinde görev yapmış Libyalı bir albay ve Afganistan'ın savunma bakanı olan bir kişi de bulunuyor. Bu sayede 130'dan fazla ülke ve bölgeye vizesiz seyahat hakkı elde edilebiliyor. Projede çalışan gazeteciler, Dominika pasaportu satın alan yaklaşık 7.700 kişinin isimlerine ulaşabildi. Veriler üzerinde yapılan bir çalışma, bu yeni "Dominiklilerin" soruşturulduğu, suçlarla itham edildiği veya hapis cezasına çarptırıldığı 20'den fazla vaka tespit etti.İngiliz yetkililer ise konuya ilişkin "açık ve bariz suistimal" içerdiğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar