Gazeteci Fatih Altaylı'dan Hamas'ın yaptığı eylemleri destekleyenlere sert tepki

Gazeteci Fatih Altaylı'dan Hamas'ın yaptığı eylemleri destekleyenlere sert tepki
İsrail saldırılarına karşı, Hamas silahlı kanadı tarafından dün 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatıldı. İsrail ise bu durum karşısında savaş alarmı verdi. Hamas’ın yaptığı eylemleri destekleyen kişileri eleştiren gazeteci Fatih Altaylı, "Hamas'ın barbarlığını alkışlayan kim varsa ahmaktır” diyerek sert tepkide bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak, mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail'e girdi. Ardından İsrail ordusu "savaş hali" ilan etti. Hamas üyelerinin İsrail'e düzenledikleri Aksa Tufanı operasyonu dünya gündeminde bomba etkisi yaratırken, yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Söz konusu gündem hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı, İsrail ile Hamas arasında yaşananları değerlendirdi.

HAMAS'IN BARBARLIĞINI ALKIŞLAYAN KİM VARSA AHMAKTIR”

Yaşanan olayları sert bir dille eleştiren Altaylı, "Hamas'ın barbarlığını alkışlayan kim varsa ahmaktır. Bu yapılanların Allahu ekber diye yapılıyor olması İslam'a hem düşmanlık hem hakarettir. Hamas'ın yaptığının İsrail'den çok Filistinlilere zarar vereceğini görmemek için ya beyinsiz olmak lazım ya da İslam düşmanı” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, X hesabından “Hamas İsrail e terör olarak nitelendirilebilecek bir saldırı yaptı. Niye şimdi. Niye böylesine vahşice. Bu saldırı kimin işine yarayacak. İlk akla gelen sorular.

Hamas'ın barbarlığını alkışlayan kim varsa ahmaktır. Bu yapılanların Allahuekber diye yapılıyor olması İslama hem düşmanlık hem hakarettir.

Hamas'ın yaptığının İsrail’den çok Filistinlilere zarar vereceğini görmemek için ya beyinsiz olmak lazım ya da İslam düşmanı” paylaşımda bulundu.

8iu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar