Naci Görür’ün 6 Şubat itirafı yürek yaktı! Dünyaca ünlü gazeteye ilk kez anlattı

Naci Görür’ün 6 Şubat itirafı yürek yaktı! Dünyaca ünlü gazeteye ilk kez anlattı
Prof. Dr. Naci Görür, dünyaca ünlü ABD Merkezli New York Times gazetesine konuştu. Görür’ün 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım yaratan depremlere ilişkin itirafı ise duygulandırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremleri aylar öncesinden bilerek uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, ABD Merkezli New York Times gazetesine konuştu. Görür, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşadığı bir olayı ilk kez anlattı. Görür, İstanbul depremine ilişkin hayati uyarılar da yaptı.

Naci Görür, olası İstanbul depremi için “Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak” dedi.

Ben Hubbard ve Şafak Timur imzalı haberde, Görür, 6 Şubat gecesi enkaz altında kalan tanımadığı bir kadının kendisini görüntülü olarak aradığını belirtti. Kadının kızıyla birlikte olduğunu ve kendisinden yardım istediğini açıkladı.

Görür, kadının "Profesör, lütfen bizi kurtarın" dediğini hatırladığını ve sonrasında telefonun kesildiğini belirtti. Daha sonra aldığı çağrılar nedeniyle de Görür, numarayı kaybettiğini ve bundan dolayı da kim olduğunu ya da ne olduğunu hiçbir zaman öğrenemediğini ifade etti.

“İSTANBUL’DA BÜYÜK KAOS YAŞANACAK”

Tüm çabalara karşın Türkiye’de deprem hazırlıklarının çok yetersiz kaldığını kaydeden Görür, özellikle İstanbul konusunda endişeli olduğunu söyleyerek, “İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak” dedi.

"BENİ ASLA CİDDİYE ALMADILAR"

Görür memleketi Elazığ için hem yetkilileri hem de insanları uzun yıllar boyunca uyardığını ancak kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Görür “Beni alkışladılar ve kucakladılar ama asla ciddiye almadılar. İnsanlar deprem hakkında hiçbir şey bilmiyor. Çoğu Allah’tan geldiğine, kaderden kaçılamayacağına inanıyor. Ancak bilim tam zamanı öngöremese de tehdidin nerede olduğunu bilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar