100 bin lira maaşa çalışan eleman yok! Vasıfsız biri bile yapabilir

100 bin lira maaşa çalışan eleman yok! Vasıfsız biri bile yapabilir
Son dönemlerde çok konuşulan o meslek için 100 bin lira maaş verileceği duyuruldu. Ancak işverenler çalıştıracak eleman bulamadıklarından yakındı. İşte detaylar...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hayvancılıkla geçinen aileler ve çiftçiler, yayla ve meralara gitmek için hazırlıklara başladı. Ancak, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer'in açıklamalarına göre, bu yıl 1 Mayıs ile 1 Haziran arasında çevre illerdeki mera ve yaylalara yaya gidilmesi valilik kararıyla yasaklandı.

176106_ELAZIG-DAMIZLIK-KOYUN-VE-KECI-YETISTIRIC

Sezer, hayvan yetiştiricilerinin bu yasakla karşı karşıya kaldığını ve küçükbaş hayvancılığın yaylaya yaya gitmeden yapılamayacağını dile getirdi. Elazığ Valiliği tarafından yayınlanan kararnameyle küçükbaş hayvanların yaylaya yaya gitmesinin yasaklandığını belirten Sezer, bu durumun göçer hayvancılık yapanları zor durumda bıraktığını vurguladı.

Özellikle Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzurum gibi illere yaya gitmenin yasaklanmasıyla göçer hayvancılığın önemli bir kısmının engellendiğini ifade eden Sezer, bu durumun küçükbaş hayvanların iklimsel şartlardan dolayı zor duruma düşmesine neden olduğunu belirtti. 1 Mayıs ile 1 Haziran arasında yaylalara gidemeyen hayvan yetiştiricileri için bu sürenin oldukça önemli olduğunu ve bu süre zarfında yaşanan zorlukları dile getirdi.

176105_ELAZIG-DAMIZLIK-KOYUN-VE-KECI-YETISTIRIC

Mahmut Sezer, hayvancılık sektöründe yaşanan krize dikkat çekti. Çoban bulma sorunu ve mera kullanımındaki kısıtlamalar, sektörün zor durumda olduğunu gösteriyor. Sezer, çoban eksikliğinin çözümü için mültecilerin eğitilip iş gücüne kazandırılmasını öneriyor. Ayrıca, devletin hayvancılık sektörüne el atması gerektiğini vurguluyor. Çünkü meraların kullanımı konusunda yaşanan sıkıntılar da sektörü olumsuz etkiliyor. Bu sorunlar çözülmezse, hayvancılık sektörü daha da zor duruma gelebilir ve ülke genelinde tarım ve hayvancılık faaliyetleri büyük risk altına girebilir.

Sezer, hayvanlarını otlatmak için meralara ihtiyaç duyduklarını ve zor durumda olduklarını ifade etti. Yasaklarla çözüm bulunamayacağını belirterek yetkililere seslendi. Gençlerin bu işe ilgisiz olduğunu söyleyerek hayvancılığı teşvik etmek için çözüm yolları aranması gerektiğini vurguladı. Kırsal kesimde insanları tutmanın önemine değinerek şehirleşmenin kırsal hayatı nasıl etkilediğine dikkat çekti. Hayvancılık için mera ve çalışan eleman talebinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar