Kas hastası Seda 20 yaşından sonra yürümeye başladı

Kas hastası Seda 20 yaşından sonra yürümeye başladı
Kahramanmaraş'ta yaşayan 31 yaşındaki Seda Karabörk, kas hastalığına sahip olmasına rağmen, 20 yaşından sonra yürümeye başladı ve kendi çabasıyla okuma yazmayı öğrendi.

Dulkadiroğlu ilçesi Kadiroğlu Mahallesi'nde yaşayan Karabörk, odasını Galatasaray bayrakları ve formalarıyla donattığını belirtti ve takımına büyük bir hayranlık duyduğunu ifade etti.

Pes etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını vurgulayan Karabörk, "Ben 31 yaşındayım ve kas hastasıyım. Önceleri yürüyemiyordum, ancak 20 yaşından sonra yürümeye başladım. Asla pes etmedim, vazgeçmedim. Ayrıca Galatasaray'ı çok seviyorum ve Muslera'ya hayranım. Onu görmek gerçekten çok isterim" dedi.

Kendi çabalarıyla okuma yazmayı öğrenmenin gururunu yaşadığını dile getiren Karabörk, "Kendim için mücadele verdim. Benim gibi durumda olanlar asla pes etmemeli, mücadele etmeliler. Hiçbir zaman isyan etmedim. Benim gibi olanlar da isyan etmemeli. Yaşadıklarımızı kabul etmek zorundayız. Benim durumumdan oldukça memnunum" şeklinde konuştu.

KAS HASTALIĞI NEDİR

Kas hastalığı, kasların normal işlevlerini yerine getiremediği veya kas kütlesinde azalma veya zayıflama olduğu durumları kapsayan genel bir terim. Kas hastalıkları birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir ve çeşitli semptomlarla kendini gösterir. Bunlar arasında Duchenne kas distrofisi, Miyozit, Polimiyozit, Dermatomiyozit, Amyotrofik lateral skleroz (ALS), Miyastenia Gravis, Spinal Muskuler Atrofi gibi birçok farklı tür bulunuyor. Kas hastalıklarının tedavisi, hastalığın türüne, ciddiyetine ve belirtilerine bağlı olarak değişir ve genellikle multidisipliner bir yaklaşım gerektirir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar