Fırtına bugün de devam edecek. 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Fırtına bugün de devam edecek. 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ülkede etkisini gösteren lodos bugün de devam edecek. Kuvvetli rüzgar saat 00.00-22.00 arasında etkili olacak. Rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreyi aşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgar ile fırtınanın Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde bugün de etkili olacağının beklendiği belirtilerek, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması istendi.

MGM'den 58 il için turuncu 9 il içinde sarı kodlu uyarı yapıldı. 

c0z6apdkleyrnk6dvp743g.webp

Özellikle Akdeniz, Marmara, Ege ve Marmara'da etkili olan kuvvetli rüzgar ile ilgili Meteoroloji'den yeni açıklama geldi. MGM'nin internet sitesinde yer alan uyarıda illere göre fırtınanın bugünkü hızına ilişkin şunlar kaydedildi: 

"Kuvvetli fırtına uyarılarımızın ardından bugün saat 16:00 itibarıyla; İstanbul Beylikdüzü'nde saatte 130 kilometre, Arnavutköy'de 125 kilometre, Çatalca Radar Sahası'nda 121 kilometre, Düzce Yığılca ve İzmir Narlıdere'de 111 kilometre, İstanbul Silivri, İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı ve Düzce Gümüşova'da 108 kilometre, İzmir Çatalkaya Radar Sahası'nda 107 kilometre, Balıkesir Bigadiç/Gediktepe'de 102 kilometre, Tekirdağ Marmaraereğlisi ve İstanbul Kilyos'ta 101 kilometre, İzmir Urla, İstanbul Çatalca ve Tekirdağ Muratlı'da 100 kilometre, İzmir Karaburun’da 99 kilometre, Konak'ta 97 kilometre en yüksek rüzgar hızları kaydedilmiştir."

SAATTEKİ HIZI 100 KİLOMETREYİ AŞACAK

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın devam edeceği vurgulanarak, "Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden saatte 60- 90 kilometre, yüksek kesimlerde yer yer 100 kilometre üzeri hızda esmesi beklenmektedir" denildi.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, "Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca kuvvetli rüzgarın saat 00.00-22.00 arasında etkili olmasının beklendiği belirtildi.

EGE BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre, Ege Bölgesi'nde bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bölgeyi etkileyecek yağışlar, Denizli’de etkisini hafta boyunca ara ara kuvvetli yağışlarla etkisini gösterecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava tahmin raporlarını açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye'nin batı kesimleri Salı gününden itibaren Güneyden gelecek olan yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Denizli bölge için günlük hava durumu tahmin raporuna göre, 29 Kasım 2021 sabah erken saatlerinde bölge genelinin parçalı çok bulutlu, hava sıcaklığının 7-8 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise güney yönlerden orta kuvvette esmesi beklenirken öğle saatlerin doğru yağışında yer yer kuvvetinin artacağı tahmin ediliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre salı gününden itibaren Denizli'de 1 hafta boyunca yağışın etkisinde kalacağı bekleniyor. Gelen son verilere göre Denizli’nin çok sayıda ilçesinde yağışın etkisini hissettirmesi.

Meteorolojinin açıklamasına göre Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Fırtına saatte 50-60 kilometre şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

BATI AKDENİZ İÇİN SAĞANAK UYARISI

Batı Akdeniz’in iç kesimleri içinse kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde (Isparta, Burdur’un doğu ilçeleri ile Antalya’nın iç kesimleri) yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Ayrıca, sağanak yağışın gece başlayıp, 14.00'e kadar etkili olmasının beklendiği belirtildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar