Google'dan yenilikler! 3 boyutlu yeni nesneler eklendi

Google'dan yenilikler! 3 boyutlu yeni nesneler eklendi
Google, Arama’lar (Search) uygulamasını yenilikler katmaya devam ediyor. Merak edilen bir hayvanı ya da uzaydaki yaşamı artırılmış gerçeklikle deneyimlemek isteyen kullanıcılar Arama’lar uygulamasını sıklıkla kullanıyor.

Google, Arama'lar uygulamasına yeni özellikler kazandırıyor. Bu kapsamda uygulamaya üç boyutlu anıtlar eklendi.  Google, özellikle birçok şehirle özdeşleşen yapıtları da 3 boyutlu olarak uygulamasına ekledi. Bu sayede o şehre gitmeden orada yer alan anıtları görmek artık mümkün.

Geçen yıl Google, Arama’lar uygulamasında 3 boyutlu olarak ilk kez hayvanları göstermeye başlamıştı. Ancak o zamandan beri sadece uzay, bilim ve spor alanlarını kapsayan bir dizi AR (Türkçesiyle Artırılmış Gerçeklik) nesneleri deneyimlemek mümkündü. En son gelen güncellemeyle şirket, 3 boyutlu bir şekilde birçok anıtı uygulamasına ekledi.

Google Arama’daki tüm AR nesneler gibi, bu 3 boyutlu anıtlar da yakınlaştırılabilen uzaklaştırılabilen ve dönen bir model şeklinde bizleri karşılıyor. Öte yandan bu yeni nesneler çok yüksek çözünürlüğe sahip değil.

Eklenen bu yeni anıtları bulunduğunuz ortama yerleştirmek mümkün. Kullanıcılar kameralarını açıp Snapchat ya da çeşitli AR programlarında olduğu gibi istediği yerde görüntüleyebiliyor. Hatta ileriki dönemlerde anıtların içerisini Street View’de kullanılan araçlarla tarayıp; VR gözlükler kullanarak sanal bir şekilde gezmenin mümkün olabileceği iddia ediliyor.

google1.png

Eklenen bu yeni nesneler, 3D hayvanlar kadar gerçekçi değil. Gerçek dünyadaki devasa boyutlarını göz önüne aldığımızda; her ince detayının işlenmesi oldukça zor olması gerçekçilik payını azaltan etkenler arasında yer alıyor. Öte yandan bu yeni nesnelerle çok da yapay durmayan fotoğraflar ve kısa videolar çekmek mümkün.

98 adet üç boyutlu anıtın tamamını Android veya iOS‘ta bulabilmek mümkün. Hemen ardından bilgi panelinde yer alan kayar ekranda “3 Boyutlu Olarak Görüntüle” kartına basarak erişebilirsiniz. Lakin bazı ülkelerde ve bölgelerde bu özelliğin daha sonra kullanıma açılacağı söyleniyor.

Listede yer alan tarihi yerler ve anıtlar arasında ise; Eyfel Kulesi, Aztec Stadyumu, Big Ben, Brooklyn Köprüsü, Barcelona Katedrali, London Eye, Empire State Binası, Golden Gate Köprüsü; Pisa Kulesi, Arc de Triomphe ve Özgürlük Heykeli gibi örnekler bulunuyor. (shiftdelete)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar