Ferdi Akarnur kimdir? Ferdi Akarnur nereli, eşi kim, ne zaman öldü?

Ferdi Akarnur kimdir? Ferdi Akarnur nereli, eşi kim, ne zaman öldü?
Son zamanlarda ünlü oyuncu Ferdi Akarnur insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Ferdi Akarnur'un kim olduğunu ve nereli olduğunu araştırıyor. Peki Ferdi Akarnur kimdir? Ferdi Akarnur nereli, eşi kim, ne zaman öldü?

Ferdi Akarnur kimdir?

Oyuncu Selen Görgüzel'in açıklamalarından sonra Ferdi Akarnur tekrardan gündeme geldi. Ünlü oyuncu Ferdi Akarnur'u birçok insan merak etmeye başladı. İnsanlar Ferdi Akarnur'un hayatını internette araştırıyor. Peki Ferdi Akarnur kimdir? Ferdi Akarnur nereli, eşi kim, ne zaman öldü?

FERDİ AKARNUR KİMDİR?

Çocuklar Duymasın dizisindeki unutulmaz Müsteşar Kemal karakteriyle tanınan Ferdi Akarnur, 3 Eylül 1945 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Gençlik yıllarını Pazar mahallesinde geçiren Akarnur, eğitim hayatına Fazılkadı İlkokulu'nda başladı. Daha sonra Sanat Enstitüsü'nde Motor bölümünden mezun oldu ve ardından tiyatro tutkusuna kapıldı.

Oyunculuk kariyerine 1966 yılında Reşat Nuri Güntekin'in "İstiklal" adlı oyununda başlayan Akarnur, İstanbul'a taşındıktan sonra profesyonel tiyatro kariyerine Orhan Erçin Tiyatrosu'nda devam etti. Daha sonra Avni Dilligil Tiyatrosu'na geçiş yaptı ve askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Ankara Oyuncuları'na katıldı.

Oyunculuğu boyunca birçok tiyatro, sinema ve dizi projelerinde yer aldı. Levent Kırca'nın yarattığı "Olacak O Kadar" adlı dizide önemli roller üstlendi ve "Çocuklar Duymasın" dizisindeki Müsteşar Kemal karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca, "Birleşen Gönüller" gibi sinema filmlerinde de rol aldı.

Ferdi Akarnur, 78 yaşında vefat etmiştir. Eşi Yasemin Bilgiç ile evli olup Ebru ve Burak adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Akarnur'un rol aldığı bazı dizi ve filmler şunlardır:

Çocuklar Duymasın

Olacak O Kadar

Müstakbel Damat

Zübeyde: Analar ve Oğullar

Hayatımın Neşesi

C Takımı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar