Fenerbahçe Beko’ya yeni pivot

Fenerbahçe Beko’ya yeni pivot
Ahmet Düverlioğlu ve Jan Vesely ile yollarını ayıran Fenerbahçe Beko, yeni bir pivot arayışına girdi. Söylentilere göre Sarı lacivertliler, Tonye Jekiri’yi kadrosuna katmak istiyor.

ING Basketbol Ligi’ni şampiyon bitiren Fenerbahçe Beko, kadro planlamasına erken başladı. Koçluk görevine Dimitris Itoudis’i getiren takım, Jan Vesely dahil birçok oyuncu ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe Beko, önemli bir takviyeye daha imza atmanın planlarını yapıyor.

Pota altına, Samet Geyik ve Johnathan Motley eklemesi yapan Fenerbahçe Beko, son olarak UNICS Kazan forması giyen Nijeryalı uzun Tonye Jekiri’yle ciddi olarak ilgileniyor.

Ülkemizde bir dönem Gaziantep Basketbol forması da terleten Tonye Jekiri, devamında kariyerine EuroLeague ekiplerinde devam etmişti. EuroLeague’de ASVEL, Bitci Baskonia ve UNICS Kazan formalarını terleten Nijeryalı uzun, son olarak Rus ekibi UNICS Kazan’ın kadrosunda yer aldı.

Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de toplam 24 karşılaşmada süre alan Jekiri, maç başına 7.6 sayı, 6.5 ribaund, 1.0 asist ve 1.0 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti. (Eurohoops)

Jekiri aka Bulldozer. – Tsilibet(Tonye Jekiri)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar