Fatih Portakal'dan Kızılay hakkında şoke eden iddia: Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan yanıt geldi

Fatih Portakal'dan Kızılay hakkında şoke eden iddia: Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan yanıt geldi
Kızılay'ın deprem sonrası Ahbap'a çadır sattığı ortaya çıktıktan sonra başlayan tartışmalara Fatih Portakal'da katıldı. Kızılay hakkında yeni bir iddia ortaya atarak, ''Kızılay sadece çadırları değil, bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor.'' dedi. Portakal'ın bu iddiasına yanıt ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan geldi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası çok sayıda yardım toplayan sivil toplum kuruluşu Ahbap, hükümet kanadından sert eleştirilerin hedefi olmuştu.

Ahbap''ın kurucu başkanı olan şarkıcı ve yardımsever Haluk Levent, bir gazetede çıkan ''Kızılay Ahbap''a çadır sattı'' iddiasını doğrulayarak, yapılan satışa ait irsaliye kayıtlarını da paylaşmıştı.

Türkiye''nin gündemine oturan bu gelişmenin üzerine bu kez eski FOX Tv haber sunucu Fatih Portakal''dan çarpıcı bir iddia geldi.

Kızılay''ın vatandaştan topladığı kanları hastanelere parayla sattığını iddia eden Portakal, ''''Kızılay sadece çadırları değil, bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor. Utanin Kızılay yöneticileri, utanın ve istifa edin.'''' ifadelerini kullandı.

KIZILAY BAŞKANI

Portakal''ın paylaşımına Kerem Kınık sosyal medya hesabından cevap verdi.

Kan bağışının ticarete konu edilemeyeceğini belirten Kınık, ''''Bu Ulusal Kan Güvenliğini tehlikeye atacak sorumsuz ve temelsiz bir itham. Lütfen hemen tashih edin ve sorumlu bir gazeteci gibi davranın. Kan ticarete konu edilemez. Kan Bankacılığının maliyetini SGK Kızılay’a ödenmek üzere ilgili hastaneye öder.'''' diye cevap verdi

KIZILAY BAŞKANI KINIK''TAN ''SORUMLU GAZETECİLİK'' YANITI

Portakal''ın paylaşımına Kerem Kınık sosyal medya hesabından cevap verdi.

Kan bağışının ticarete konu edilemeyeceğini belirten Kınık, ''''Bu Ulusal Kan Güvenliğini tehlikeye atacak sorumsuz ve temelsiz bir itham. Lütfen hemen tashih edin ve sorumlu bir gazeteci gibi davranın. Kan ticarete konu edilemez. Kan Bankacılığının maliyetini SGK Kızılay’a ödenmek üzere ilgili hastaneye öder.'''' açıklaması yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar