Kılıçdaroğlu'ndan Kızılay skandalı sonrası Erdoğan paylaşımı

Kılıçdaroğlu'ndan Kızılay skandalı sonrası Erdoğan paylaşımı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın deprem sonrası afet bölgesine göndermesi gereken çadırları depolarda bekleterek, AHBAP Derneği'ne 46 milyon liraya sattığının ortaya çıkmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçmiş açıklamaları üzerinden hedef aldı.

Türkiye''deki en büyük insani yardım kuruluşu olduğunu iddia eden Kızılay, Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından yetersiz yardım gerekçesi ile bölgedeki depremzedeler ve sosyal medyadaki kullanıcılar tarafından sert şekilde eleştirilmişti. 

Eleştirilerin ardından deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay''ı eleştirenleri hedef alarak, "Terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. İşte çıkmış bir tanesi Kızılay nerede diyor. Ne çadırını, ne yemeğini görmedik diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi!" ifadelerini kullanmıştı. 

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel''in yaptığı haber ile, 6 Şubat''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde binlerce bina enkaza dönmüş, yüz binlerce depremzede sokakta kalmış olmasına karşın Kızılay''ın deprem bölgesine çadır göndermek yerine, depremin 3. gününde Haluk Levent''in kurucusu olduğu AHBAP Derneği''ne 46 milyon liralık çadır sattığı ortaya çıktı. 

Söz konusu haberde yer alan iddiaların hem Haluk Levent hem de Kızılay Başkanı Kerem Kınık tarafından doğrulanması ile Kızılay''a yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşananları ''rezalet'' olarak tanımlarken, konu hakkında bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Kızılay skandalının ortaya çıkmasının ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan''ın Kızılay''ı eleştirenlere yönelik hakaretlerine yer verdi. 

"SAHİ SEN NE DİYORDUN?"

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoyu "Erdoğan Kızılay ile ilgili depremzedelere hakaret ediyordun. Sahi sen ne diyordun…" notu ile paylaşırken, söz konusu video dakikalar içerisinde binlerce paylaşım ve beğeni aldı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar