Eurovision Şarkı Yarışması'na "Filistin" damgası

Eurovision Şarkı Yarışması'na "Filistin" damgası
2024 Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında gerçekleştirilen ilk yarı finalin açılışında sahne alan Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, bileğinde Filistin kefiyesi ile şarkı söyledi.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın İlk Yarı Finali, İsveç'in Malmö kentindeki Arena'da büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Geceye damgasını vuran isim ise 2011 yılında "Popular" şarkısıyla üçüncülüğü kazanan Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade oldu. Saade, yarı final öncesinde düzenlenen açılışta sahneye çıkarken bileğine taktığı Filistin kefiyesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Avrupa Yayın Birliği'nden (EBU) bir sözcünün yaptığı açıklamada, Saade'nin performansının yarışmanın siyasi olmayan doğasına aykırı olduğu belirtildi. EBU, tüm sanatçıların yarışma kurallarına uyması gerektiğini vurgulayarak, Saade'nin bu hamlesinden üzüntü duyduklarını ifade etti.

Öte yandan, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını protesto etmek amacıyla İsveç Filistin Grubu tarafından Malmö kentinde 9 ve 11 Mayıs'ta büyük gösteriler düzenleneceği açıklandı. "Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması" adı altında gerçekleştirilecek bu etkinlikte, yerel sanatçılar da protestoya destek verecekler.

Bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması, İsveç'in ev sahipliğinde gerçekleşiyor ve 1992 ve 2013 yıllarından sonra 3. kez Malmö kentinde düzenleniyor. Stockholm'de 2016 yılında gerçekleştirilen yarışma, bu ülkenin yedinci kez ev sahipliği yapacağı bir etkinlik olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar