Fatih Erbakan ilk vaadini açıkladı: 15 mayıs sabahı o dernekleri kapatacağız!

Fatih Erbakan ilk vaadini açıkladı: 15 mayıs sabahı o dernekleri kapatacağız!
Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ilk vaadini duyurdu. Erbakan, iktidara gelmesi takdirinde LGBT derneklerini kapatacaklarını açıkladı.

14 Mayıs seçimleri öncesinde partiler birer birer vaatlerini sıralamaya başladı. Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde iktidara gelmeleri halinde ilk iş olarak bazı dernekleri kapatacaklarını söyledi.

AKP’nin ittifak teklifini reddetmesiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisi, LGBT sapkınlığı konusunda duruşu en net parti olarak öne çıkıyor. Yeniden Refah, LGBT derneklerine “15 Mayıs sabahı topunuzu kapatacağız” mesajı veriyor.

Görüşmeler esnasında, YRP’nin 6284 sayılı Aile ve Kadının Korunmasına dair kanunun yürürlükten kaldırılması şartını ileri sürdüğü, 20 milletvekili istediği yönünde haberler basına yansımıştı.

Gelinen noktada Yeniden Refah Partisi seçime tek başına girerken, Genel Başkanı Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu ve YSK’ya başvurdu.

AKP’NİN İTTİFAK TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Tüm bu gelişmeler Yeniden Refah Partisi’ni gündeme oturttu. AKP’nin teklifini reddetmesi sürpriz bir karar olarak değerlendirilirken, Yeniden Refah’a iktidar çevrelerinden tepkiler gelmeye başladı. YRP ve lideri Fatih Erbakan, bu kararıyla Millet İttifakı’na hizmet etmekle eleştiriliyor. Diğer taraftan AK Parti’nin ittifak teklifini reddetmesiyle gündem olan Yeniden Refah Partisi ve lideri Fatih Erbakan merak ediliyor. YRP ve lideri Erbakan özellikle 6284 sayılı kanun ve LGBT derneklerine karşı politikaları ile dikkat çekiyor.

“15 MAYIS SABAHI KAPATACAĞIZ”

LGBT sapkınlığı konusunda tavrı en net parti olan Yeniden Refah, “Milli Görüş var olduğu sürece LGBT sapkınlığına asla geçit vermeyeceğiz” diyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da “LGBT derneklerini kapatacağız” şeklinde açıklamaları bulunuyor. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan''ın twitter hayran sayfasında “Lgbt derneklerine sesleniyoruz: 15 Mayıs sabahı topunuzu kapatacağız” paylaşımları yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar