2023 Mukabale saatleri! Mukabale nedir? 2023 mukabele hangi kanallarda, ne zaman okunacak?

2023 Mukabale saatleri! Mukabale nedir? 2023 mukabele hangi kanallarda, ne zaman okunacak?
Mukabele saatleri Ramazan ayının gelmesiyle yeniden araştırılmaya başlandı. Peygamber Efendimizden Ramazan ayında araştırılan mukabele saatleri her gün sesli bir cüz 20 sayfa Kur’an-ı Kerim okuyarak yapılan hatim şeklidir. Peki, bu sene mukabele saatleri, mukabele hangi kanallarda, ne zaman okunacak?

MUKABELE NEDİR?

"Mukabele", Kur''an-ı Kerim''in belirli bölümlerinin cemaat önünde yüksek sesle okunması ve diğer kişilerin takip etmesiyle yapılan hatim biçimidir

Rivayete göre, her yıl Ramazan ayında, Peygamber Efendimiz ve vahiy meleği olarak bilinen Cebrail bir araya gelirek karşılıklı olarak Kuran ayetleri okurlardı. İlk olarak, Cebrail okurdu ve Peygamber Efendimiz dinlerdi. Ardından Peygamber Efendimiz okurdu ve Cebrail dinlerdi. Bu uygulama, Peygamberimiz''in vefatının ardından 632 yılında iki kez tekrarlandı. Günümüze kadar tekrarlanarak gelmesiyle, Müslümanlıkta sünnet olarak yapılmaya başlandı.

2023 MUKABELE SAATLERİ - DİYANET TV MUKABELE SAATLERİ

Her yıl olduğu gibi 2023 yılının Ramazan ayında mukabele Diyanet TV kanalında okunacak. 2023 Mukabele saatleri07:00 ile 15:00 arasında yayınlanacak. Ayrıca TRT1 kanalında sahur programının ardından 05:35’te son olarak Kanal 7’de saat 05.30’da okunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar