Yeniden Refah, Erdoğan'a neden hayır dedi? Ayrıntılar ortaya çıktı

Yeniden Refah, Erdoğan'a neden hayır dedi? Ayrıntılar ortaya çıktı
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma teklifini reddetmesi gündemi sarsarken süreçle ilgili partinin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, o süreçle ilgili ayrıntıları paylaştı. Aydal'ın "İlla Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var." ifadeleri dikkat çekti.

Cumhur İttifakı''nın katılma teklifini reddeden ve seçime herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceğini duyuran Yeniden Refah Partisi''nibn kararı siyaset gündeminin baş sırasına oturdu. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, partisinin kararıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"ANLAŞILACAK SANIYORDUK"

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı''ya konuşan Aydal, "Biz aslında anlaşmaya varılacağı kanaatindeydik. Hava o yöndeydi. Fakat dün gece (pazar) bazı bilgiler geldi. Ben de bunun üzerine Sayın Başkan’ı aradım, toplantıda dediler, ulaşamadım. Kiminle toplantıda olduğunu da öğrenemedim ama o toplantıdan sonra iş değişti zannediyorum." dedi. 

Alçı''nın köşe yazısında aktardığına göre Aydal, "Biz zaten geçici işbirliği demiştik, illa Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var. Zannediyorum onlar bizi yüzde 1,5-2’lik bir parti olarak görüp 3-5 milletvekilliği teklif etmiş olabilirler halbuki Sayın Erbakan’a 2018 seçimlerine giderken Spor Bakanlığı ve 2 milletvekili koltuğu teklif etmişlerdi onu da kabul etmemişti" ifadelerini kullandı.

"AKP, YENİDEN REFAH''IN KENDİ LOGOSUYLA SEÇİME GİRMESİNİ İSTEMEDİ"

AKP''nin Yeniden Refah Partisi''nin logosuyla seçime girmesini istemediğini belirten Aydal "halbuki biz başından beri girersek parti olarak ismimizle logomuzla gireriz dedik. Bakın biz eleştirilerimizden, düşüncelerimizden feragat etmeyecektik, gelin yanlışları beraber düzeltelim diyecektik." diye konuştu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar