AKP, Erbakan'ın 30 maddelik teklifine sorun yok yanıtı verdi: Kabul edilen bu madde AKP'lileri bile kızdırdı

AKP, Erbakan'ın 30 maddelik teklifine sorun yok yanıtı verdi: Kabul edilen bu madde AKP'lileri bile kızdırdı
Cumhur İttifakı'na katılacağı düşünülen Yeniden Refah Partisi'nden kadınları kızdıracak 6284 çıkışı geldi. AKP ile yapılan görüşmeler üzerine Habertürk TV'de canlı yayına katılarak sorulara yanıt veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, partisinin AKP'li kurmaylara 30 maddelik bir liste verdiğini belirterek, AKP'lilerin bu karşılık '' Hiçbir sorun yok'' dediğini aktardı.

Seçim gündeminin ısınması ile birlikte partiler ve ittifaklar arası görüşmeler de hız kazandı. Daha önce AKP iktidarına karşı yaptığı sert çıkışlarla bilinen ve ''''20 yıllık günaha ortak olmam'''' açıklamasında bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde AKP''li Binali yıldırım ve beraberindekilerle olası ittifak senaryosu üzerine bir araya geldi.

Toplantı sonrası ''''Parti içerisinde değerlendireceğiz'''' mesajı veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan''ın AKP''lilere 30 maddelik bir liste verdiği ortaya çıktı.

6284 REVİZE EDİLSİN ÖNERİSİ TEPKİ ÇEKTİ

Yeniden Refah Partisi''nin AKP''ye verdiği listede yer alan maddelerden birisi de kadına şiddete karşı çıkarılan 6284''ün kaldırılması. Konu hakkında katıldığı Habertürk TV''de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, bu konu hakkında şunları dile getirdi:

"AK Parti’nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Aydal, ittifaka katılmaları teklifine, “Ben dürüstçe sıcak bakıyorum.” cevabını verdi.

6284''üncü madde nedir?

6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012''de kabul edilen ve 20 Mart 2012''de T.C. Resmî Gazete''de yayımlanan yasadır.

6284 SAYILI KANUNUN AMACI NEDİR?

Kanunun amacı şiddet gören ya da bu yönde bir tehdit altında bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenlemektir. Kanun fiziksel şiddetin yanı sıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsamaktadır. Kanunun yasalaşma süreci özellikle Türkiye''deki kadın hareketinin mücadelesi ve AİHM''nin Türkiye aleyhine verdiği kararların sonucunda hızlanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar