Faiz kararı sonrası doların pimini çekti! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 42 lira olacağı tarihi açıkladı

Faiz kararı sonrası doların pimini çekti! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 42 lira olacağı tarihi açıkladı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası doların 42 TL'ye çıkacağı tarihi açıkladı.

TURGAY SAKARYA-GÜNBOYU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini beklentiler doğrultusunda 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti.

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, "Dolar bugün yarın 27 TL'nin üzerine çıkacak ve biz bunu göreceğiz. Sonrasında olması gereken hedefe doğru ilerleyecek. Dolar kısa sürede yukarı yönlü hareketini ilerletirken parite daha düşük kalıyor. 30-35 TL seviyesini aşacak ve biz 45 TL'leri konuşacağız" dedi.47b58186-dolar-kac-tl-oldu.jpeg

Youtube kanalında konuşan Geçer, "Her geçen gün zamlarla karşılaşıyoruz ve hesaplar şaşıyor. Enflasyon durmadan devam edecek. Bu zamlarla durması imkansız" ifadelerini kullandı.

Geçer'in açıklaması şöyle:

"Kimse Türkiye'de enflasyon yok demesin kardeşim. 1 litre benzinin 50 TL olmasına az kaldı. 40 TL benzin mazot mu olur kardeşim! Kimse hikaye okumasın. Türkiye'de enflasyon yok demesin. Devlet eliyle oluşturulan bir enflasyon olduğunu artık çok net görebiliyoruz. Dolar için bu durumda 40 TL bile az kalacak.

dolar-3-jpg.webp

DOLAR 42 LİRA OLACAK

Dövizi 36 TL seviyesine götürecekler. 2024 senesine bu seviyelerde görürsek 2024 senesinde aksi durumda kur 50 TL olur. Stabil bir yükseliş için bu seneyi 35-40 TL seviyesinde kapatacaklar. Bugün zaten olması gereken gerçek değeri 42 TL.

Gördüğünüz gibi artık 500 baz puanların artık bir karşılığı kalmadı, yüksek faiz artırımı olarak görülebilir.

doviz-x7si-cover.jpg

2000 baz puanlık bir artış gelir mi? Bu dövizi baskılamak demektir ki ekonomik kırılganlıklarını ve yabancı kaçışını hızlandırır. Ne zaman biz işleri yoluna koyarız her şeyi yerinde işler, enflasyonu düşürür, faizi düşürür dolar o zaman düşecek."

dolar-650.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar