Merkez Bankası faizi 30'a çıkarınca Özgür Demirtaş'tan herkesi şaşırtan sözler

Merkez Bankası faizi 30'a çıkarınca Özgür Demirtaş'tan herkesi şaşırtan sözler
Merkez Bankası’nın faiz kararını yüzde 30 olarak açıklamasının ardından ekonomist Özgür Demirtaş'tan peş peşe açıklamalar geldi. Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'na uyarılarda bulundu.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. PPK politika faizini beklentiler doğrultusunda 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti.

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’na uyarıda bulundu.

Demirtaş, paylaşımında, “Merkez Bankasına kibar bir uyarı yapmak istiyorum. Bugünkü faiz kararı çok önemli. Doğru adım atılması halinde ilk tebrik edenlerden olacağım (500 baz Puan ve üstü). Ancak Faiz kararı sonrası Merkez veya Kamu Bankaları Dolara Müdahale etmemeli. Boşuna rezerv yakmamalıyız. Lütfen bu hataya düşmeyelim” ifadelerine yer verdi.

demirats.jpg

"DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR”

Demirtaş, yaptığı diğer bir paylaşımda ise Merkez Bankası’nı yaptığı açıklamadan dolayı tebrik etti. Demirtaş, bu kararlarının devamının gelmesini dilerken, “Ayrıca ilk dakikalarda Dövize sert müdahale yapmadıkları için de tebrik ederim... Daha çok yolumuz var” dedi.

demirtas-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar