Cebinde nakit yokken kredi kartına güvenen vatandaşa acı haber! 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak

Cebinde nakit yokken kredi kartına güvenen vatandaşa acı haber! 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 30'a çıkarmasının ardından milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İşte bütün ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a çıkarması sonrasında gözler kredi kartlarına çevrildi.

Kararın ardından tüm gözler kredi kartlarına çevrildi. Söz konusu kararla birlikte milyonlarca kart kullanıcısını ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

k5.jpg

REKOR FAİZ ORANI

NTV'de yer alan habere göre; karar sonrasında kart faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 2,26'dan yüzde 2,71'e yükselecek. Türk Lirası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık yüzde 3,26'ya yükselecek. Aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'ya çıkacak.

Kredili mevduat hesabı gibi nakit çekim işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4.02 seviyesine çıkacak. Gecikme faiz oranı yüzde 4,32'ye yükselecek. Yeni faiz oranları 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

kredi1.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini beklentiler doğrultusunda 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti.

Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

Buna göre Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini piyasada ortalama beklentisi doğrultusunda 500 baz puan artışla yüzde 30'e yükseltti.

kre2.jpg

PPK metni şöyle;

"Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.

k1.jpg

Enflasyon temmuz ve ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleşmiştir. Yurt içi talepteki güçlü seyir ve hizmet fiyatlarındaki katılık devam ederken, petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süregelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Bu unsurlar, enflasyonun yıl sonunda Enflasyon Raporu’ndaki (Rapor) tahmin aralığının üst sınırına yakın seyredeceğine işaret etmektedir. Son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin ise enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirilmiştir. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarının etkisiyle, dezenflasyonu 2024 yılında Rapor’daki patika ile uyumlu şekilde tesis etmekte kararlıdır.

k2.jpgDoğrudan yabancı yatırımlar, dış finansman koşullarındaki iyileşme, rezervlerde süregelen artış, turizm gelirlerinin cari işlemler hesabına desteği ve Türk lirası varlıklara yurt içi ve yurt dışı talebin artmaya başlaması fiyat istikrarına güçlü katkıda bulunacaktır.

k24.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar