Kemal Kılıçdaroğlu SPK'ya zehir saçtı! ''Dönüşte istifasını isteyeceğim''

Kemal Kılıçdaroğlu SPK'ya zehir saçtı! ''Dönüşte istifasını isteyeceğim''
Depremin ardından Borsa İstanbul'da yaşanan ani düşüş büyük tepki görürken, işlemlerin kapatılmaması gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu da sert şekilde eleştirilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden döndüğünde SPK başkanının istifasını isteyeceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SPK konusunda verdiği sözü hatırlatarak "SPK konusunda verdiğim sözü unutmadım. Ancak deprem bölgesine dönmem gerekiyordu. Dönüşte SPK''ya gidip başkanının istifasını isteyeceğim. Ayrıca bölgedeki küçük yatırımcının zararının hemen tazminini ve tüm küçük yatırımcılar için zarar tespit soruşturması talep edeceğim." ifadelerini kullandı.



BORSA İSTANBUL''DA NELER OLMUŞTU?

Depremin ardından işlemleri kapatmayan Borsa İstanbul, saatler içinde yüzde 8.6 değer kaybetmişti. Birçok vatandaş, "enkaz altındaki vatandaşlarının parasını çalıyorsunuz" diyerek Borsa İstanbul''a sert tepki göstermiş ve SPK yaptığı toplantının ardından Borsa İstanbul''da işlemleri durdurmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılının başından beri ani düşüşler yaşayan ve peşi sıra devre kesiciler uygulayan Borsa İstanbul''a ilgili müdahaleyi yapmadığı gerekçesiyle SPK''yı daha önce de hedef almıştı. 

Şu an için Borsa İstanbul''da işlemlerin ne zaman başlayacağı ve depremin ardından yapılan işlemlerin akıbetinin ne olacağı bilinmiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar