EYT'liler promosyon ve bayram ikramiyesi alacak mı? Net açıklama geldi!

EYT'liler promosyon ve bayram ikramiyesi alacak mı? Net açıklama geldi!
EYT tasarısı kapsamında emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın 2023'te emekli promosyonu ve bayram ikramiyesi alıp almayacağı merak ediliyordu. Hükümet yetkilileri tartışmalara son noktayı koydu.

Milyonlarca vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan tasarı Meclis''e gelmek üzere. TBMM''den geçtikten sonra hızlıca yasalaşma sürecine girilecek ve EYT''liler emekli olmaya hak kazanacak. Peki EYT ile emekli olacak vatandaşlar bankaların emeklilere verdiği maaş promosyonundan ve dini bayramlarda ödenen ikramiyelerden yararlanabilecek mi? Bu tartışmaya net ve kesin yanıt yetkililerden geldi.

"NORMAL EMEKLİDEN FARKLARI YOK"

Beştepe''ye yakın kaynaklar söz konusu iddiaları cevaplarken, EYT ile emekli olanların farklı bir statüye sahip olmayacağını ve normal emekli vatandaşlardan hiçbir farklı uygulamaya tabii tutulmayacaklarını yineledi. Bu sebeple Emeklilikte Yaşa Takılanlar hiçbir pürüz yaşamadan banka promosyonlarından yararlanabilecek ve bayramlarda ikramiyeleri eksiksiz şekilde hesaplarına yatırılacak.

BANKALAR EYT''LİLERE NE KADAR PROMOSYON VERECEK?

Bu sorunun cevabı bankadan bankaya değişmekte. 2023''te emekli olacak 2 milyon 250 bin kişiyi kendi müşterileri yapmak isteyen bankaların kampanyalara hız verdiği biliniyor. Özel bankalar, verilecek promosyon tutarı ve yan haklar konusunda kamu bankalarının önüne geçmiş durumda. Özellikle İş Bankası ve Garanti Bankası en düşük promosyon tutarını 11 bin liraya, en yüksek promosyon tutarını ise 20 bin liraya çıkaracak. Taban sınır olan 5500 liradan maaş alan emekliler 2 maaşlarına denk gelen 11 bin lirayı nakit olarak hesaplarına çekebilecek.

EYT PROMOSYONLARI NE ZAMAN YATACAK?

EYT''de ilk maaşların şubat ayında yatması bekleniyorken, bugün AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan''ın açıklamaları ile EYT''lilere kötü haber geldi. Turan, sürecin bir nebze uzayacağını ve muhtemelen ilk maaşların Mart ayında yatacağını açıkladı. Bu sebeple banka kampanyaları da Mart ayının ilk haftasında hayata geçirilecek. Yani EYT''liler ilk maaşlarını aldıktan sonraki 3 gün içerisinde promosyonlarına kavuşabilecekler. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar