EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarına yeni çözüm önerisi duyuruldu... Aslında bu kadar kolay

EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarına yeni çözüm önerisi duyuruldu... Aslında bu kadar kolay
EYT'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine üzerine yasaya dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda bir açıklama yapan Mali Müşavir Sosyal Güvenlik Uzmanı Arası Kara, yeni çözüm önerisini sundu.

Sayılarının milyonu aştığı tahmin edilen EYT''''de staj ve çıraklık mağdurlarına yeni bir öneri geldi.

EYT ile ilk etapta 2 milyon vatandaş emekli edilirken görmezden gelinen 8 Eylül 1999 öncesi staj  veya çıraklık yapanların aradığı yanıt Mali Müşavir Sosyal Güvenlik Uzmanı Arası Kara''dan geldi.

Mali Müşavir Sosyal Güvenlik Uzmanı Arası Kara staj mağdurları çözümü hakkında şunları söyledi:

"Bu gün avukat, doktor ve hatta yurt dışındaki gurbetçilerin tüm stajları SGK’ca emeklilik için başlangıç sayılmaktadır. Bu ülkenin öz ve öz evlatları olarak bizlerin emekleri alın terleri stajyerliği ve çıraklığı giriş sayılmamaktadır.

Anayasanın eşitlik ilkesine dayanarak ve güvenerek diyoruz ki doktor, avukat ve yurt dışı stajyere tanınan imtiyazların biz stajyer ve çıraklara da sağlanması gerekmektedir. Aksi durumda bu hukuksuz ve haksız uygulama için demokratik hak arayışımızdan ödün vermemizi kimse beklememelidir.

''''ÇÖZÜM KOLAY VE NET'''' DEDİ

Çözüm çok kolay ve net. 5510 sayılı 1999 öncesi hakların teslim edildiği sosyal güvenlik yasanın içerisine bir madde ile stajyer ve çırakların başlangıç tarihlerinin borçlanılarak sigorta tarihlerinin başlangıç sayılması maddesinin eklenmesidir.”
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar