Devlet Tiyatroları Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne 3 oyunla katılacak

Devlet Tiyatroları Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne 3 oyunla katılacak

Almanya'nın kültür ve sanat hayatına renk katan etkinliklerinden biri olan "11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali"ne Türkiye'den güçlü bir katılım gerçekleşiyor. Devlet Tiyatroları, 16-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, 3 farklı oyunla seyirciyle buluşacak.

Festival kapsamında sahnelenecek oyunlar arasında John Steinbeck'in klasikleşmiş eseri "Fareler ve İnsanlar" da yer alıyor. İzmir Devlet Tiyatrosu'nun yapımcılığını üstlendiği, Zeynep Avcı'nın Türkçeye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği bu oyun, 17 Mayıs akşamı saat 19.00'da Gallus Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak.

Festivalin ikinci günü olan 18 Mayıs'ta ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nun prodüksiyonu olan "Gidion'un Düğümü" adlı oyun sahnelenecek. Johnna Adams'ın kaleme aldığı, Buğra Koçtepe'nin çevirisi ve yönetmenliğiyle dikkat çeken bu oyun, yine Gallus Tiyatrosu'nda saat 19.00'da seyirciyle buluşacak.

Çocukların da unutulmadığı festivalde, Antalya Devlet Tiyatrosu'nun hazırladığı "Masal Treni" adlı oyun da yer alıyor. Hans Christian Andersen'in klasik masallarından esinlenerek hazırlanan ve Ebru Kara'nın yönettiği bu oyun, 19 Mayıs günü saat 15.00'te Gallus Tiyatrosu'nda minik seyircilerle buluşacak.