Çöp diyerek atmayın şifası kabuklarında saklı! Günde 1 avuç çiğneyin etkilerine inanamayacaksınız

Çöp diyerek atmayın şifası kabuklarında saklı! Günde 1 avuç çiğneyin etkilerine inanamayacaksınız
Kabak çekirdeği, lezzetli bir atıştırmalık olmasının yanında adeta bir şifa deposu. Ancak, çoğu insan kabak çekirdeğini yedikten sonra kabuklarını çöpe atma eğiliminde. Oysa ki, asıl şifa kabak çekirdeğinin kabuğunda saklı. Günde 1 avuç kabak çekirdeği kabuğu çiğnemenin insan sağlığına olan etkilerine bakalım.

Kabak çekirdeğinin içeriğinde yüksek miktarda demir, selenyum, magnezyum ve çinko gibi bulunan mineraller, kabuğunda da bolca vardır. Özellikle çinko, prostat büyümesine karşı etkili, bu nedenle kabak çekirdeği kabuklarını tüketmek önemli. Ayrıca kabak çekirdeği kabuğu, triptofan adlı madde içerir ki bu madde, mutluluk hormonu serotonin ve uyku hormonu melatonin üretimine yardımcı olur. Uykusuzluk sorunu yaşayanlar için birebir.

65bcf57d62260870-w1200xh675.webp

Kabak çekirdeği kabuğu, içerdiği fitosteroller sayesinde kötü kolesterol seviyesini düşürür, damar sertliğine karşı koruyucu bir etki gösterir ve damarların esnekliğini artırır. Ayrıca, saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Ancak, aşırı tüketim kilo artışına ve sindirim problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, günlük olarak en fazla 1 avuç kadar tüketmek önerilir.

Kabak çekirdeklerini çiğ olarak kavrulmadan tüketmek daha sağlıklı . Kavrulma işlemi sırasında besin değerlerinin bir kısmı kaybolur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar