Eski dosttan büyük suçlama: Canan Kaftancıoğlu paranın kaynağı o diyerek kime rest çekti

Eski dosttan büyük suçlama: Canan Kaftancıoğlu paranın kaynağı o diyerek kime rest çekti
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu’ndan açıklama geldiği iddia edilirken, söz konusu açıklamaya ilişkin Kaftancıoğlu’ndan yalanlama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki para sayma görüntülerine ilişkin iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ancak, 2019 yılına ait bu görüntülere dair dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kamuoyu önünde bir açıklama yapmazken, Kaftancıoğlu'nun yakın çevresinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladığı iddia edildi.

CHP'nin satın aldığı İstanbul İl Başkanlığı binasıyla ilgili ortaya atılan iddialarda, binanın bedelinin 40 milyon TL olduğu belirtilmişti. Bu bedelin 23 milyon TL'lik kısmı CHP Genel Merkezi tarafından banka yoluyla ödenirken, geriye kalan 17 milyon TL'nin elden bina sahibine ulaştırmıştı.

chp.jpeg

ÖZEL KAFTANCIOĞLU'NU İŞARET ETMİŞTİ

KRT TV'de yayınlanan "Seçim Özel" programında konuşan CHP'li Özgür Özel, bu 17 milyon TL'nin neden elden verildiği sorusunun yanıtını Canan Kaftancıoğlu'nun verebileceğini belirtmişti. Özel, Kaftancıoğlu ile il başkanının bu konuyu mutlaka görüştüğünü ve detayları bildiğini söylemişti.

"PARANIN ADRESİNİ EN İYİ ONLAR BİLİR"

Yeni Şafak’tan Erdal Kılınç haberine göre, Canan Kaftancıoğlu'nun yakın çevresine yaptığı açıklamalarda, "para sayma" görüntülerine ilişkin olarak, "Görüntülerde kimin ortağı, genel müdürü varsa paranın kaynağını ona sorsunlar" şeklinde ifadeler kullandığı ve bu sözlerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na işaret ettiği öne sürüldü. Kaftancıoğlu'nun, "Para, alım satım, ihalelerle benim işim olmaz. O görüntülerde benim ortağım ya da genel müdürüm de yok. Kimin orada ortağı, müdürü varsa ona sorsunlar. Paranın adresini en iyi onlar bilir" dediği ileri sürüldü.

"BU İŞLERİN MERKEZİNDE İMAMOĞLU VAR"

CHP içerisinden bir başka kaynak ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu iddiaların tam göbeğinde yer aldığını iddia ederek, "Bütün işlerin merkezi İmamoğlu’nun iki dönem belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü. Dikkat edin. Dönemin CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı ve o bölgenin milletvekili Turan Taşkın Özer para dolu çantaları kendi ofisinde yine aynı ilçede CHP meclis üyesi olan Fatih Keleş’e teslim ediyor. İmamoğlu’na çok yakın olan Keleş, çantaları taşımak için CHP ile hiçbir resmi bağı olmayan İmamoğlu İnşaatın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ı yanına alıyor. Bu işlerin merkezinde İmamoğlu var" şeklinde değerlendirme yaptı.

KAFTANCIOĞLU HABERİ YALANLADI

Kaftancıoğlu’ndan habere yalanlama geldi. Yalan haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacağını belirten Kaftancıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bazı yayın kuruluşlarında önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun söylediği iddia edilen ifadeler yayınlanmıştır. Söz konusu ifadeler ve haberler gerçek dışıdır. Yalan haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır. Bilginize sunarız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar