Canan Kaftancıoğlu, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeye çağırıldı

Canan Kaftancıoğlu, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeye çağırıldı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma görüntüleri ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma kapsamında, eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

Soruşturmanın bir parçası olan Ali Rıza Braka'nın savcılık ifadesinde, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık." ifadeleriyle Kaftancıoğlu'na işaret ettiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesaplarında dolaşıma giren ve "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri" notuyla paylaşılan görüntülerle ilgili olarak resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz'ın da şüpheli olarak ifadesi alınmıştı.

Keleş'in ifadesinde, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka teslim aldı." şeklinde beyanda bulunduğu kaydedildi.

Şu ana kadar soruşturma kapsamında Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da "şüpheli" olarak ifadesine başvuruldu. Soruşturmanın gelişmeleri yakından takip edilmekte.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar