Bahçeli düğmeye bastı: Erdoğan için o planı hazırlıyor

Bahçeli düğmeye bastı: Erdoğan için o planı hazırlıyor
Gazeteci Can Ataklı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin düğmeye bastığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yeni bir planı devreye sokmaya hazırlandığını aktardı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurultayında yeniden genel başkan seçilen Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına hakkında konuştu. Bahçeli, Erdoğan'a seslenerek, "Ayrılamazsın, Türk Milleti'ni yalnız bırakamazsın" dedi.

Bahçeli'nin bu çıkışı siyaset gündemine oturdu ve tartışmaları beraberinde getirdi. Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Bahçeli'nin bu önemli çıkışını değerlendirirken, "Devlet Bahçeli bu kadar önemli bir konuda net tavır alıyorsa artık çok belli ki 2027 geldiğinde meclis Erdoğan’ın talimatıyla bir erken seçim kararı alacaktır" dedi.

Ataklı, "Bahçeli düğmeye bastı, Erdoğan’a 4’üncü kez adaylık yolu açılacak" başlıklı yazısında, anayasaya göre ikinci kez seçilen cumhurbaşkanının görevinin tamamlanmadan bir yıl önce erken seçim kararı alması halinde yeniden aday olma şansı tanındığını hatırlattı. Ataklı, bu durumun gerçekleşmesi için çeşitli şartların sağlanması gerektiğini vurguladı.

ÖNCELİK İSTANBUL'U KAZANMAK

İlk şart olarak, Erdoğan'ın 14 gün sonra yapılacak olan İstanbul yerel seçimlerinde zafer kazanması gerektiğini belirten Ataklı, bu zaferin sadece kazanmakla kalmayıp oy oranını da artırması gerektiğini dile getirdi. Öte yandan bu durumun tek başına yeterli olmadığını belirten Ataklı, AKP ve MHP'nin yanı sıra koalisyon ortaklarının toplam oyunun da yüzde 50'nin üzerine çıkması gerektiğini söyledi.

367 GEÇERLİ OY ALMASI ŞART

Erken seçim kararı alınabilmesi için mecliste 367 oy gerektiğini hatırlatan Ataklı, bu kararın alınması için muhalefet partilerinin desteğinin de şart olduğunu belirtti. Ancak, bu sürecin sonucunda ortaya çıkacak tablonun belirsiz olduğunu ifade eden Ataklı, devlet yönetimini elinde tutan güçlerin Erdoğan'ın gitmemesi için her türlü çabayı göstereceğini öne sürdü.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar