Borsa günü rekor üstüne rekor kırarak tamamladı

Borsa günü rekor üstüne rekor kırarak tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %1,69'luk bir değer kazancıyla, rekor seviyesi olan 10.082,77 puanla tamamladı.

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 167,15 puan artarken, toplam işlem hacmi 108,8 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi %1,90, holding endeksi ise %2,15 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en büyük kazanç %2,90 ile ulaştırma sektöründe yaşanırken, en büyük kayıp %6,29 ile spor sektöründe gerçekleşti.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin beklentilerin son çeyreğe doğru ötelendiğini ancak şirket karlılıklarının tahminlerin üzerinde gelmesiyle risk iştahının arttığını belirtti. Bu hafta faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemi yatırımcıların dikkatini çekecek.

Yurt içinde, bu hafta enflasyon verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirme raporunu da beklediklerini dile getirdi.

Dün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'li enerji şirketi Exxon Mobil ile yaklaşık 1,1 milyar dolarlık 2,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) için görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

Yarın, yurt içinde dış ticaret dengesi verileri, yurt dışında ise Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, Almanya'da büyüme, ABD'de tüketici güven endeksi ve konut fiyat endeksi öne çıkacak. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 10.100-10.200 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek noktaları olarak belirlendiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar