Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Sarkisyan'ı hedef aldı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Sarkisyan'ı hedef aldı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almayı reddeden Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ı darbecilerle birlikte hareket etmekle suçladı.

Paşinyan şimdi de Sarkisyan'ı hedef aldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1 Mart akşamı hükümet binası önünde büyük bir miting düzenleyeceğini açıklayarak, tüm destekçilerini mitinge davet etti.

Dağlık Karabağ savaşındaki hezimetin ardından suların durulmadığı Ermenistan'da, hafta içi ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını istemesiyle büyük bir kriz patlak vermişti.

Bir darbe girişimiyle karşı karşıya olduğunu belirten Başbakan Paşinyan da karşı hamle olarak Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu.

Hem Paşinyan destekçilerinin hem de muhaliflerin sokağa indiği ülkede, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Paşinyan'ın talebini reddetti ve Genelkurmay Başkanı'nı görevden alan kararnameyi imzalamadı.

"DAYANIKSIZ KARAR"

Paşinyan, bu karar sonrası Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ı darbecilerle birlikte hareket etmekle suçladı. Ermenistan Cumhurbaşkanının aldığı kararın anlaşılmaz ve dayanaksız olduğunu, yasal zemini bulunmadığını söyledi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar