Erkan Özerman kimdir? Erkan Özerman neden öldü? Erkan Özerman nereli?

Erkan Özerman kimdir? Erkan Özerman neden öldü? Erkan Özerman nereli?
Best Model Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti. Bu haberin ardından birçok kişi Erkan Özerman'ın neden öldüğünü araştırmaya başladı. Peki Erkan Özerman kimdir? Erkan Özerman neden öldü? Erkan Özerman nereli?

Erkan Özerman kimdir?

Best Model Türkiye'nin kurucusu olan Erkan Özerman, 86 yaşında hayatını kaybetti. Özerman'ın ölümüyle ilgili detaylar ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Erkan Özerman kimdir? Erkan Özerman neden öldü? Erkan Özerman nereli?

ERKAN ÖZERMAN KİMDİR?

Erkan Özerman, 1938 yılında İstanbul'da doğmuştur. Eğitim hayatını Galatasaray Lisesi ve Université Paris VIII Sosyoloji Fakültesi'nde tamamlayarak, Paris Siyasal Okulu'ndan mezun olmuştur. Kariyerine çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro eleştirmeni ve magazin yazarı olarak başlamıştır. Ayrıca Ankara Radyosu'nda eğlence programları direktörlüğü gibi görevlerde bulunmuştur.

Erkan Özerman'ın organizatörlük kariyeri de oldukça dikkat çekicidir. 1976'da 1. Uluslararası İstanbul Pop Müzik Festivali Başkanı, 1979'da Fransız - Türk Dostluk Derneği Başkanı, 1989'da Best Model of Turkey ile Best Model of the World'ün Kurucu Başkanı ve 2001'de Sportif Salon Dansları Derneği Kurucu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Özerman'ın aldığı çeşitli ödüller arasında 1977'de Midem Cannes FIDOF Özel Ödülü, 1980'de Paris Altın Eyfel Ödülü, 1986'da Oscar de France Ödülü, 1997'de Best Model of The World 10. Yıl Uluslararası Başarı Ödülü ve 2008'de 35. Altın Kelebek Ödül Töreni'nde Onur Ödülü bulunmaktadır.

ERKAN ÖZERMAN NEDEN ÖLDÜ?

Erkan Özerman, bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar