Erkan Baş açıkladı: Türkiye İşçi Partisi seçimde hangi adayı destekleyecek?

Erkan Baş açıkladı: Türkiye İşçi Partisi seçimde hangi adayı destekleyecek?
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'e konuk oldu. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Baş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adayı sürecinde yaşadıklarını da değerlendirdi.

2 Mart''ta yaşanan altılı masa aday belirleme krizinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştiren Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, yaptığı görüşmelerinin detaylarını ve siyaset gündemini değerlendirdi.

 

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında konuşan Baş, kendisine yöneltilen kazak eleştirilerine ise "Bir kazağa 1.500 TL vermem. Parayı kitaba, kaleme veririm." dedi.

"İNSANLARIN ÇOĞU SOLCU OLDUĞUNU BİLMİYOR"

İktidarın insanların solcu yaptığını iddia eden Baş, "Bence Türkiye’deki insanların çok büyük bir bölümü solcu ama bu solculuğu içinde taşıyor. Bunu dışarı çıkardığında solcu olduğunu fark ediyor." ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU''NA AÇIK DESTEK

Baş, "Millet ittifakı''nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nu destekler misiniz?" sorusuna, "Bizim önce kurtuluşa sonra kuruluşa ihtiyacımız var. "İlk turda işi bitirelim." diyen kişiyim. Ortak aday demiştik. Parti meclisini toplayacağız, karar alacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı''ndan randevu talep edeceğiz. Bir hafta içinde oturup değerlendireceğiz. 2.5 yıl önce ne söylüyorsak bu tavrımız devam eder. 

Bizim ittifakımızın hem Cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım. Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar." şeklinde konuştu.

"TİP''İN HEDEFİ ANA MUHALEFET OLMAK"

‘Biz önümüzdeki seçimlerde iktidara geliyoruz’ demedik. Biz "Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet olmak" dedik. Biz 4 milletvekiliyle yaptığımız şeyi 14 milletvekiliyle ana muhalefet gücünde yapabiliriz.

Işık''ın "Ana muhalefet olursanız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı muhalif olacaksınız?" sorusuna Baş "Evet" yanıtını verdi.

"ÜÇ SİYASETÇİ ARASINDA KEMAL BEY''İ ADAY GÖRMEK İSTERDİM"

"Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş... Karar merciinde olsaydınız bu 3 isimden hangisinin aday olmasını isterdiniz?" sorusuna Baş, "Kemal Bey’i isterdim." cevabını verdi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar