Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ardından ilk anket sonuçları geldi! Seçim ikinci tura kalmayacak

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ardından ilk anket sonuçları geldi! Seçim ikinci tura kalmayacak
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilan etmesinin ardından, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere yönelik yeni anket çalışmasının sonuçları paylaşıldı. Açıklanan rapora göre cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmadan son bulacak.

Altılı masa toplantısının ardından Millet İttifakı''nın adayı kesinleşirken, Kılıçdaroğlu''nun adaylığının açıklanmasının ardından yapılan ilk anket çalışması da kamuoyu ile paylaşıldı.

2 Mart''ta yaşanan aday belirleme krizinin ardından ORC Araştırma,4-6 Mart tarihleri arasında 28 ilde 1850 katılımcı ile seçim anketi yaptı. 

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN''A FARK ATTI

14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimler için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun yarışması halinde katılımcıların oy tercihlerinin sorulduğu ankette, Millet İttifakı''nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu''na verilen desteğin yüzde 56,8 seviyesinde olduğu görüldü. Cumhur İttifakı''nın adayı Erdoğan''ın ise yüzde 43,2 seviyesinde kaldığı görüldü.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar