Erdoğan'ın koruma ekibinin aylık maliyeti 26 milyon TL

Erdoğan'ın koruma ekibinin aylık maliyeti 26 milyon TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sayısı sır gibi saklanan koruma ordusunun günlük maliyeti maliyeti 1,3 milyon TL. Koruma ordusu için sadece bu yılın ilk dört ayında toplam 155 milyon TL harcandı. Yapılan aylık harcama ise yaklaşık 39 milyon TL’yi buluyor.

ERDOĞAN'IN KORUMA ORDUSUNA REKOR HARCAMA...

Ülkede kriz giderek derinleşip enflasyon zirvelere tırmanmaya devam ederken, Saray harcamalarından ödün vermiyor. Vatandaş asgari ücretle geçim savaşı verirken, Erdoğan’ın koruma ordusu için servet harcanıyor.

Erdoğan’ın koruma ordusunun bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın Ocak ve Nisan aylarını içine alan dört aylık dönemde 155 milyon 438 bin TL harcadı.

Bu para da yaklaşık 36 bin 600 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor

Koruma ordusu için yapılan günlük harcama yaklaşık 1,3 milyon TL’yi bulurken, aylık harcama ise yaklaşık 39 milyon TL’yi buluyor.

EGM’NİN DAİRE BAŞKANLIKLARINI SOLLAYAN HARCAMALAR

BirGün’den İsmail Arı''nın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarından aktardıklarına göre, cumhurbaşkanlığı korumaları için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kasasından yapılan harcamalar, birçok daire başkanlığı için yapılan harcamaların da çok üzerinde. Bu yılın ilk dört ayında yapılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın 36 milyon 976 bin TL’lik ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 43 milyon 500 bin TL’lik harcaması, Cumhurbaşkanlığı korumaları için harcanan paranın gerisinde kaldı. Ayrıca TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın da bu yılın ilk dört ayında tam 58 milyon 254 bin TL harcandığı açıklandı.

BU KORUMALARIN GÖREV ANLAYIŞI NE?

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şu şekilde ifade ediliyor: “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

ÜSTÜ KAPALI YANIT

Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne kadar hiç yanıt verilmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanlığı’nda görevli kaç koruma var?” Sorusuna “Herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir” yanıtını vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar