Erdoğan yeni planını devreye soktu! İstanbul için hedefte ilk onlar var

Erdoğan yeni planını devreye soktu! İstanbul için hedefte ilk onlar var
Yerel seçimlere kısa bir süre kala, yarışın başa baş gittiği İstanbul için AKP yeni planı devreye soktu. Plana göre, bakanlar ve vekiller Murat Kurum’a desteği artırmak için sahada görev alacak.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AKP'nin İstanbul'u ve CHP'nin yönettiği diğer büyükşehirleri geri alma hedefiyle sürdürdüğü seçim kampanyası titizlikle inceleniyor.

Kampanya sürecinin başından bu yana yapılan çalışmaların değerlendirildiği AKP içinde, Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışın hala kıyasıya devam ettiği belirtiliyor.

Öte yandan İstanbul'daki kararsız seçmen oranının yüzde 15'in üzerinde olduğu ve bu durumun genel olarak seçime olan ilgisizlikten kaynaklandığı vurgulanıyor. Kararsız seçmenlerin yarısının sandığa gittiğinde ideolojik olarak kendi partilerine oy vereceği öngörülürken, geri kalanının tercihinin henüz netleşmediği ifade ediliyor.

'TAM SAHA PRES' TAKTİĞİNİ GEÇİLİYOR

AKP'de kampanyanın daha etkili hale getirilmesi amacıyla yeni adımların atılacağı belirtilirken, özellikle Murat Kurum'un ivmesinin artırılması için "Tam saha pres" taktiğine geçileceği dile getiriliyor. Bu çerçevede, bakanların sırayla İstanbul'daki kampanyada görevlendirileceği ve milletvekillerinin de kendi bölgelerindeki seçmenlerle buluşmaya başladığı bildiriliyor.

ASIL RAKİP EKONOMİ

İstanbul'a dair gözlemler ise AKP içinde, "Karşımıza çıkan ilk başlık emekliler" şeklinde sıralanıyor. Emekliler arasında yaşanan makasın giderek kapanması ve ekonomik zorluklar öne çıkıyor. Ayrıca, genel ekonomik durum ve hayat pahalılığı gibi konuların da seçmenlerin öncelikli endişeleri arasında yer aldığı aktarılıyor.

SURİYELİ SORUNU İKİNCİ PLANDA KALDI

Önceki seçimlerde önemli bir gündem maddesi olan Suriyeli meselesinin ise artık ikinci plana düştüğü, çünkü İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda sıkı tedbirler aldığı ve vatandaşların bu konuyu pek dile getirmediği belirtiliyor.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar