Erdoğan Akbelen'deki araziler için verdiği kamulaştırma kararını kaldırdı

Erdoğan Akbelen'deki araziler için verdiği kamulaştırma kararını kaldırdı
Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı çevresinde 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına ilişkin karar kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik tarım arazisinin linyit madenine açılması için verdiği acele kamulaştırma kararını iptal etti.

T24'ün haberine göre, 11 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilk kararla, Milas'ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki arazi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere kamulaştırılmıştı.

Ancak bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki gün önce verilen acele kamulaştırma kararını iptal ettiği bildirildi. 13 Mart tarihli kararda, "11/3/2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

İlk kararla, Akbelen Ormanları'nda bulunan tarım arazisinin linyit madeni sahası olarak kullanılması planlanmıştı. Bu gelişme, Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimleriyle de bağlantılıydı. Ancak son kararla, kamulaştırmanın iptal edilmesiyle birlikte bu bölgedeki tarım arazisi için doğal yaşamın korunmasına yönelik umutlar arttı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar