Erdoğan son seçimim dedi hesaplar yapıldı: Fatih Portakal canlı yayında erken seçim için tarih verdi

Erdoğan son seçimim dedi hesaplar yapıldı: Fatih Portakal canlı yayında erken seçim için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yerel seçimler için, “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim" açıklaması üzerine Gazeteci Fatih Portakal’dan açıklama geldi. Portakal, erken seçim için tarih verdi.

Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için yaptığı "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" açıklamaları sonrası erken seçim tartışmalarını canlı yayında değerlendirdi.

Portakal, Erdoğan'ın sözlerinin aslında bir kelime oyunu olduğunu belirtti.
Portakal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan burada kelime oyunu yaptı aslında. Doğru söylüyor Sayın Cumhurbaşkanı, 'Yasanın verdiği yetkiyle benim son seçimim' diyor” şeklinde konuştu.

AKP'NİN STRATEJİSİ NE?

2028'e kadar giderse Erdoğan’ın katılamayacağını ifade eden Portakal, “Anayasa değişikliği söz konusu olmazsa... Bir kelime oyunu, bırakmak da istemiyor" dedi.

Dünya genelinde sadece birkaç liderin sandık yoluyla iktidara geldiğine dikkat çeken Portakal, bu liderler arasında Erdoğan'ın da bulunduğunu söyledi. Erdoğan'ın erken seçim durumunda tekrar aday olamayacağını belirtmesi üzerine, Portakal AKP'nin muhtemel stratejisine ilişkin yorum yaptı.

ERKEN SEÇİM OLABİLİR

İktidar partisinin büyük ihtimalle 2027 yılında işi Meclis'e havale edeceğini dile getiren Portakal, Erdoğan’ın seçime götürürse Anayasa'ya göre kendisi tekrardan aday olamadığını vurguladı.

Adalet Bakanı da Yılmaz Tunç’un 'Meclis seçime götürürse...' sözlerini hatırlatan Portakal, şunları söyledi: “Cevdet Yılmaz '2026 yılında enflasyonu tek haneye getireceğiz' dedi. Şimdi tüm gayret onun için, kağıt üstünde onu bir türlü yaparlar. Meclis aritmetiği ortada 2027'de 360 milletvekili bulunursa 'Arkadaşlar erken seçime gidiyoruz' denilebilir"

İYİ PARTİ DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

AKP ve MHP'nin milletvekili sayısının 313 olduğunu hatırlatan Portakal, erken seçim için İYİ Parti'nin desteğinin önemine değindi. İYİ Parti'nin 38 milletvekili bulunduğunu ve AKP-MHP bloğunun 47 vekil daha ihtiyacı olduğunu belirten Portakal, İYİ Parti'nin bu desteği sağlayabileceğini öngördü.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar