12 yıl sonra bir ilk! Erdoğan o ülkeye gidiyor

12 yıl sonra bir ilk! Erdoğan o ülkeye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2012 yılında Irak'a yaptığı ziyaretten 12 yıl sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gidiyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'a bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Bağdat'ta bulunan Yıldız, Irak Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yapacakları görüşmelere de değindi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gözden geçirileceğini ve önümüzdeki dönemde yapılacak bakanlar toplantısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için hazırlıkların yapılacağını ifade etti.

Özellikle Kalkınma Yolu Projesi'ne vurgu yapan Yıldız, bu projenin Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik bağlantıyı güçlendireceğine ve bölge ekonomisine canlılık getireceğine dikkat çekti. Koridorlar ve kalkınma yollarının, bölge ülkeleri arasında güveni artırdığına ve ekonomik iş birliğini teşvik ettiğini aktardı.

Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin planlama ve hazırlıkların devam ettiğini belirten Yıldız, nisan ayı sonuna kadar gerçekleşeceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar