Enflasyon sonrası paylaşıldı: İşte emekli ve memurun temmuz alacağı zamlı maaşlar

Enflasyon sonrası paylaşıldı: İşte emekli ve memurun temmuz alacağı zamlı maaşlar
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri sonrasında Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan memur ve emekliyi heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Açıklanan enflasyon verisini değerlendiren Erdursun, memurun ve emeklini Temmuz'da yüzde kaç zam alacağını hesapladı.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

Resmi rakamlarla dahi yüzde 50''yi geçen enflasyon rakamları sonrası Temmuz ayında memur ve emekliye gelecek maaş zammı merak ediyor.

MART ENFLASYONU AÇIKLANDI

Son olarak bugün Mart ayına ait enflasyon rakamlarını paylaşan TÜİK, enflasyonu yıllık yüzde 50,51 aylık ise yüzde 2,29 olarak belirledi.

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu ENAG''ın geçen ayki verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yıllık bazda yüzde 126,91, aylıksa yüzde 7,21 artmıştı. Marttaki aylık yüzde 5,08''lik artışa rağmen senelik oranının yüzde 112,51''e düşmesi baz etkisinden kaynaklanıyor.

SGK UZMANI ERDURSUN BEKLNEN ZAMMI DUYURDU

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, memur ve emekliye beklenen zammı açıkladı.

Erdursun şunları söyledi:

Mart ayı TÜİK enflasyonu %2.29, ENAG enflasyonu ise %5.08, TÜİK verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz 2023’de % 25.06 zam(enflasyon farkı) verilecek…ENAG’a göre ise %46.18 zam verilmesi gerekir! (3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar