Dünyanın aradığı adam hakkında yeni gelişme: Rusya'yı kana bulamıştı... Türkiye üzerinden...

Dünyanın aradığı adam hakkında yeni gelişme: Rusya'yı kana bulamıştı... Türkiye üzerinden...
Rusya'yı ayağa kaldıran kafe patlaması sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. St. Petersburg şehrinde yaşanan patlamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen 40 yaşındaki blogger Vladen Tatarsky hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından dikkatler söz konusu suikastı düzenlediği iddia edilen 26 yaşındaki Daria Trepova üzerine çekildi. Rus medyası, söz konusu kadının Türkiye üzerinden Gürcistan'a kaçacağı iddiasını gündeme taşıdı.

DAMLA BAYLAN / GÜNBOYU

Dünyanın gözü Rusya''da yaşanan patlama sonrası Türkiye''ye döndü. Tatarsky''e suikast düzenlediğinden şüphelenilen Trepova''nın, içinde patlayıcılar olduğu bildirilen bir kutuyu, olay yaşanmadan birkaç dakika önce kafeye taşıdığı anı gösteren kamera kayıtlarına ulaşıldığı ifade edildi.

Tatarsky, dün akşam saatlerinde Street Food No 1 adlı kafede siyasi bir etkinlikte konuşurken bombanın yanında patlaması sonucu hayatını kaybetmiş, 32 kişi de yaralanmıştı.

İngiltere''nin tabloid gazetelerinden Daily Mail''de yer alan habere göre, gerçek adı Maxim Fomin olan Vladen Tatarsky, dün 26 yaşındaki Daria Trepova olduğu söylenen bir kadının konuşma yaptığı kafeye girip kendisine patlayıcı yüklü olduğu bildirilen küçük bir kutuyu vermesinin ardından yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

Daily Mail''deki haberde bahsi geçen videoda Trepova''nın 450 gr TNT içeren heykelcik olabilecek bir kutu taşıyarak kafeye doğru yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine Rus müfettişler bugün Trepova''yı, olay yerinden kaçtıktan sonra Tatarsky''yi öldürdüğü şüphesiyle Rusya''nın arananlar listesine aldı.

Ancak Rus müfettişlerin ikinci bir kadın şüphelinin, 40 yaşındaki Maria Yaran''ın patlamaya karıştığını tespit ettiklerini açıklamasının ardından olay daha da karmaşık bir hal aldı. Yaran''ın patlamanın ardından St Petersburg''da hastanede olduğu bildirildi. Kafenin içinden gelen görüntülerde Trepova''nın, Tatarsky''ye bir paket uzattığı ve Tatarsky''nin koltuğuna doğru yürümeye başladığı görülüyor.

"Tatarsky onu durdurdu ve yanına oturmasını istedi" diyen bir görgü tanığı, kadının utangaç olduğunu ve çok yakın oturmak istemediğini söylediğini belirtti.

TÜRKİYE''Yİ GEÇEREK GÜRCİSTAN''A GİDECEK DEDİLER

Rusya''nın önde gelen gazetelerinden Izvestia''nın haberine göre Trepova''nın patlamanın ardından dün gece St Petersburg''daki Pulkova havaalanından kalkacak bir uçağa bileti vardı ancak uçağa binmedi. Uçuşun yönü haberde yer almazken Türkiye üzerinden Gürcistan''a ulaşmayı hedeflediği öne sürüldü.

Müfettişler Trepova''nın evini aradı ancak kendisi bulunamazken, annesinin evden alınarak karakola götürüldüğü bildirildi. Trepova ve yine 20''li yaşlarında olan erkek arkadaşı Dmitry Rylov daha önce Rusya''daki savaş karşıtı mitinglerde gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar