Show TV'nin yayınladığı Kızılcık Şerbeti dizisi için protesto düzenlediler

Show TV'nin yayınladığı Kızılcık Şerbeti dizisi için protesto düzenlediler
RTÜK tarafından ceza üzerine ceza alan Kızılcık Şerbeti dizisine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir grup kanalın önüne gelerek diziyi protesto etti.

5 hafta durdurma cezası alan dizinin bir yandan hayranlarını dizinin cezasının kaldırılmasını isterken bir grup da kanalın önüne gelerek protesto etti.

HANDE KARACAN / GÜNBOYU

Kadına şiddet sahneleriyle dikkat çeken dizi Kızılcık Şerbeti RTÜK tarafından 5 defa durdurulma kararı aldı. Haftalardır gündemden düşmeyen dizi bu kez de bir grup erkek tarafından protesto edildi.

Oyuncu kadrosunda Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen''in başrolünü paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisine tepkiler çığ gibi arttı.

Diziye verilen cezaya itiraz eden binlerce kişi, "rtükkızılcıkşerbetinedokunma" etiketiyle paylaşım yaparak destek olurken bir grup da kanalın önüne giderek "Edep yahu" pankartı açarak diziyi protestoda bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI

Milsen Konfederasyonu’na bağlı Mil Diyanetsen olarak, daha önce de Show Tv’yi uyarmak üzere buraya gelmiştik. Show tv ise tüm uyarılarımıza rağmen yayınlarında Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayıcı yayınlarına devam etmiş ve son olarak da İslami değerleri ayaklar altına alan “Kızılcık Şerbeti” isimli rezil dizide Milli ve manevi değerlerimizi hafife alan söz ve eylemlerde bulunmuştur.

İlgili dizide dinimizin en temel ibadetlerinden olan orucun basite alınması ve son olarak da dinimizin emri olan tesettürün ahlaksız eylemlere alet edilmesi İslami hassasiyeti olan hiçbir kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Bu vesileyle biz bugün İslami hassasiyeti olan tüm Müslümanlar adına buradayız.

Gördüğümüz kadarıyla Show Tv denilen bu yayın organı Milli ve Manevi değerlerimize ve özellikle İslami değerlerimize saygısızlığı alışkanlık haline getirmiştir. İyi bilinmelidir ki Milli ve dini değerlerimiz bizi biz yapan ve milletimizi bütünleştiren ve aynı zamanda yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale’yi destanlaştıran ruhtur. Ve bu ruhu hazmedeyenler hepimizin de bildiği gibi Çanakkale’de hezimete uğrayanlardır.

Bu itibarla Show Tv yetkililerine buradan sesleniyor ve diyoruz ki; siz kime hizmet ediyorsunuz ve İslami değerlerimizi ahlaksız yayınlarınıza alet ederek neyi amaçlıyorsunuz?

Bizler, Mil Diyanet Sen olarak ısrarla savunduğumuz RTÜK’te ahlak denetim masası kurulması teklifini tekrarlıyor ve yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ahlaksız yayınlarla zihinlerinin ifsat edilmesine asla razı olamayız.

Bu sebeple Show Tv yöneticilerini, İslami hassasiyeti olan tüm Müslümanlardan acilen özür dilemeye davet ediyoruz.

Diğer taraftan, Ülkemizin bir hukuk devleti olması sebebiyle sadece burada değil hukuki mecrada da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Milli ve manevi değerlerimizin her daim savunucusu olacağımızı ve mukaddesatımıza saldıranların her daim bizi karşılarında bulacaklarını ifade ediyoruz.

Bu itibarla milli ve dini değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini asla kabul etmiyor ve yapılan tüm bu ahlaksızlıklara karşı Akif’in diliyle: “Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın” diyor ve Mil Diyanet Sen olarak hadsize haddini bildirmeyi kendimize görev biliyoruz.

Sözlerimize yine İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizeleriyle son veriyoruz.

“Adam aldırma da geç git diyemem aldırırım, / Çiğnerim çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım.”

Tüm basın mensuplarına ve katılımcılara teşekkür ederiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar