Seçimleri nokta atışı bilen KONDA'dan dikkat çeken yorum: Ümit Özdağ ile Muharrem İnce'nin partisi seçimi 2. tura bırakır mı

Seçimleri nokta atışı bilen KONDA'dan dikkat çeken yorum: Ümit Özdağ ile Muharrem İnce'nin partisi seçimi 2. tura bırakır mı
KONDA Araştırma Genel Müdürü Aydın Erdem, seçime ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Erdem “Ümit Özdağ ile Muharrem İnce'nin partisi seçimi 2. tura bırakır mı?” sorusunu yanıtladı.

Seçimlere sayılı günler hala siyasi partilere ilişkin kritik tahminlerde gelmeye devam ediyor. Diken''de yer alan habere göre Zafer Partisi’nin şu anda ihmal edilecek bir orana düştüğünü belirten Aydın Erdem, Muharrem İnce’nin seçimlerde ikinci tura kalamayacağını söyledi.

Erdem, şunları söyledi:

“ŞU ANDA İNCE’Yİ TAHMİNLERİN ÖTESİNDE BİR SEVİYEDE TUTUYORLAR”

Muharrem İnce’nin seçimleri ikinci tura bırakabilecek bir figür gibi görünmediğini belirten Erdem’e göre Memleket Partisi lideriyle ilgili yapılan ölçümlerdeki ‘köpük’ gitgide düşecek. Bu seçimler için Muharrem İnce, şu anda altılı masanın kırılgan olduğu, Akşener’in masadan kalktığı ortamda ortaya çıkmış bir figür. Daha önce de ismi geçiyordu ama şimdi köpürdü. Şu anda İnce’yi bırakın ölçümü, tahminlerin ötesinde bir seviyede tutuyorlar. O doğru da olsa bir köpürmenin sonucudur. Şu anda olan boşluktaki ‘yeni’ bir siyasi aktöre kafaların dönme halidir.

durumu Zafer Partisi’nde de gördük. Ümit Özdağ’ın daha görünür olduğu bir dönemde birkaç ay içerisinde partinin popülerleştiğini gördük. Ama bu partilerin yükselmesi meselesini ‘barajı aşıyorlar’ olarak görmemek lazım. ‘Zafer Partisi yükseldi demek’ araştırma hata payının (yüzde 3) içinde kalmamaya başladı… Yüzde 4’lerde gözüktü bir noktada. Ama sonra yine gene ihmal edilecek bir orana kadar düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar