Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar işçilerin olduğu noktayı harita üzerinden tek tek gösterdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar işçilerin olduğu noktayı harita üzerinden tek tek gösterdi!
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması ve maden ocağındaki tehlike, gündem oluşturmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı heyelan etkisiyle toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için iki yönlü çalışma başlattığını açıkladı.

İŞÇİLERİN KURTARILMASI İÇİN İKİ YÖNLÜ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Heyelanın etkisiyle bölgede toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun çaba harcanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamalarda heyelanın iki yönlü gerçekleştiğini belirtti. Manganez ocağında bulunan işçilere ulaşma faaliyetlerini hızlandırdıklarını ifade eden Bayraktar, önceliklerinin dere yatağındaki toprağın kaldırılması olduğunu vurguladı.

18424166-728xauto.webp

SİYANÜR SEVİYESİ CİHAZIN ALGILAMA SEVİYESİNİN ALTINDA

Öte yandan, maden ocağındaki son duruma ilişkin yapılan ölçümlerde su kontaminasyonuyla ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Çevre izleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden yetkililer, su ve toprak analizlerinde siyanür oranının ciddi şekilde düşük olduğunu açıkladılar. Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı'nda yapılan ölçümlerde, siyanür seviyesinin cihazın algılama limitinin bile altında olduğu tespit edildi. Buna göre, suyun siyanür seviyesi, ölçüm cihazının sınırının çok altında ve kontrol edilemeyecek kadar düşük olduğu belirtildi.

640xauto-001.webp

MADEN OCAĞININ FAALİYETLERİ DURDURULDU

Bu gelişmelerin ardından, çevre izin ve lisans belgelerinin iptal edilmesiyle birlikte maden ocağının faaliyetleri doğrudan durduruldu. Heyelan sonrası oluşan tehlikelerin bertaraf edilmesi için alınan bu önlemler, çevre ve işçi sağlığı açısından önem taşıyor.

Halen bölgede kurtarma çalışmaları ve çevresel izleme faaliyetleri titizlikle sürdürülüyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar