En yetkili isimden genel af açıklaması: Erdoğan net konuştu

En yetkili isimden genel af açıklaması: Erdoğan net konuştu
Genel af konusunda son iki gündür flaş gelişmeler yaşandı. Hükümetin seçim öncesi genel af çıkaracağı iddia edilmişti. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net açıklama geldi. İşte genel af sürecinde son durum...

Selahattin Demirel / Günboyu

Genel af beklentisi içinde olan milyonlarca mahkum ve tutuklu yakını seçim öncesi konuyla ilgili olumlu bir hamle duymak istiyor. Genel af süreci aylardır gündemde tutulurken özellikle son iki gün içinde flaş gelişmeler yaşandı.

Mahkumların dört gözle beklediği genel af konusunda 14 Mayıs''tan önce bir adım atılacak mı kaygısı sonunda net bir cevap buldu. İktidara yakın yorumlarıyla tanınan gazeteci Cem Küçük''ün bir TV programı canlı yayınında hükümetin yakında genel af çıkarabileceği iddiası gündem olmuştu.

Genel af çıkacak mı diye merak edenler yetkili isimlerden gelecek heyecanlandırıcı bir açıklama beklerken sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya dahil oldu.

GENEL AF ÇIKACAK MI? ERDOĞAN''DAN NET YANIT

14 Mayıs seçimlerine çok kısa bir süre kala ortaya çıkan seçim anketlerinde Cumhur İttifakı iktidarının durumu çok iyi görünmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan AKP seçim beyannamesi dikkat çekmişti.

Erdoğan''ın aday tanıtım toplantısı kapsamında duyurduğu AKP seçim beyannamesi resmen AKP''nin 21 yıllık iktidarında yanlış yapılan ne varsa tersinin uygulanacağının özeti gibi bir görüntü vermişti.

Özellikle kamuda mülakatın kaldırılması vaadi gündem olmuş, "AKP, AKP''ye karşı" gibi yorumlar yapılmıştı. Erdoğan''ın vaatleri arasında ekonomi temelli maddelerin öne çıkması, hükümetin de aslında ekonomideki kötü tabloyu kabul ettiğini göstermişti.

GENEL AF İÇİN "HUKUK DEVLETİ" VURGUSU

AKP''nin açıklanan vaatleri ve son aylarda yürürlüğe konan seçim yatırımı icraatları sonrası genel af girişiminin de kamuoyunu şaşırtmayacağı beklenirken konuyla ilgili en yetkili isim olan Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, genel af talebinin tekrar gündeme gelmesi sonrasında ne diyeceği merak konusu olmuştu. Erdoğan''dan beklenen açıklama geldi.

Erdoğan, milyonların genel af talebi hakkında net konuşarak noktayı koydu. Erdoğan''ın genel af yorumunu ve konuyla ilgili muhalefet eleştirisini içeren ifadeleri şu şekilde:

"Bunlar oy için yapılan şeylerdir. Biz gelirsek bunlar serbest bırakacağız, o yüzden oylar bize. Karşımızdaki zat bunu Meclis kürsüsünden defalarca söyledi. Bu bir hukuk devletinin ahlaki yapısına uygun değil. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar