En yakın dostu hastaneden fotoğrafını paylaşmıştı! Sezen Aksu Türkan Şoray hastalığına yakalandı

En yakın dostu hastaneden fotoğrafını paylaşmıştı! Sezen Aksu Türkan Şoray hastalığına yakalandı
Yakın dostu Emel Müftüoğlu'nun paylaştığı bir fotoğraf, minik serçenin bileğindeki hastane künyesinin görünmesiyle birlikte hayranlarını endişelendirmişti. Aksu'nun hastalığı ortaya çıktı.

Uzun bir süredir ortada görünmeyen Türk pop müziğinin efsanevi ismi Sezen Aksu, yakın arkadaşı Emel Müftüoğlu tarafından paylaşılan bir fotoğraf ile gündeme gelmişti. Fotoğrafta, Aksu'nun bileğinde hastane künyesi dikkat çekmişti.

65f9733aa4251208-w1200xh1476.webp

Müftüoğlu'nun açıklamalarına göre, Sezen Aksu Cushing sendromu adı verilen nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Onur Akay'ın verdiği bilgilere göre, bu sendrom, genellikle adrenal bezlerde ya da hipofiz bezindeki anormal büyüme ya da tümör nedeniyle kortizol hormonunun aşırı üretilmesi sonucu ortaya çıkar.

yuu.jpg

Bu durumun nadir görülmesine rağmen ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirten Akay, Aksu'nun hastaneye yatırıldığını ve tedavisinin devam ettiğini belirtti. Aksu'nun yapılan check-up sonuçlarının iyi çıktığı ancak Cushing sendromunun önemli bir rahatsızlık olduğu ve bazı vakalarda ölümcül olabileceğini vurguladı.

Aynı hastalığa Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı usta oyuncusu Türkan Şoray da yakalanmıştı.

Sezen Aksu'ya acil şifalar dileyen Akay, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

CUSHİNG SENDROMU NEDİR

Cushing sendromu, vücutta kortizol hormonunun aşırı miktarda üretilmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum, genellikle vücudun adrenal bezlerinde ya da hipofiz bezindeki (beyindeki) anormal bir büyüme veya tümör nedeniyle meydana gelir.

65f972a782fbe329-w1200xh1200.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar