Emekliye koşulsuz, şartsız bin 100 TL ödenecek! Bankaya gitmeden ATM’den alabilirsiniz

Emekliye koşulsuz, şartsız bin 100 TL ödenecek! Bankaya gitmeden ATM’den alabilirsiniz
Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. Emeklilere koşulsuz şartsız ek ödeme imkanı açıklandı. Üstelik banka şubesine bile gitmeye gerek yok. Emekliler hesaplarına geçecek olan ek ödemeyi ATM üzerinden alabilir. Koşul yok, şart yok, bin 100 TL ödeme yılda iki defa hesaplara geçecek.

Milyonlarca emeklinin beklediği haber nihayet geldi. Emekliye ek ödeme imkanı az önce açıklandı. Üstelik ek ödeme için emeklileri başvuru yapmasına da gerek yok. Yılda iki defa doğrudan hesaba geçecek ödemeler koşulsuz, şartsız, geri ödemesiz olarak verilecek. SSK, SGK, BAĞKUR emeklisi ödemelerden faydalanırken aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar da alabilecek. 2022 yılı için ödeme tutarı bin 100 TL olarak açıklandı. Yani ayıl içinde emekliye toplamda 2200 TL ödeme yapılmış olacak.

2 KERE HESAPLARA GEÇECEK

Emekli vatandaşlar için bayram ikramiyesi uygulaması geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.  Emekliler dini bayramlar öncesinde herhangi bir başvuruya gerek olmadan ikramiye ödemelerinden yararlanabiliyordu. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ilk etapta 1000 TL olarak ödenirken 2021 yılında zam yapılmış ve ikramiye ödemelerinin bin 100 TL olarak verilmesine karar verilmişti. Yani 2021 yılı ikramiye ödemeleri toplamda 2 bin 200 TL olarak emeklilerin hesabına geçmişti. Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri için 2022 yılında da tarihler belli oldu. Bu yıl da Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emekli vatandaşların ikramiye ödemeleri hesaplara yatacak.

2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
 
2022 yılında emekli bayram ikramiyesi ödemeleri için tarihler belli oldu. Bu yıl Ramazan Bayramı Mayıs ayına denk geliyor. Emekli vatandaşalar da yılın ilk ikramiye ödemesini Mayıs ayında alacak. Temmuz ayında ise emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ?

Emekli vatandaşlar Ocak ayında maaşlarına hatırı sayılır bir zam almıştı. Emekli ikramiyelerinin de tarihleri belli oldu.  Ancak geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenen ikramiyelerin bu yıl zamlı olarak ödenmesi yönünde beklentiler de var. Şu an için bayram ikramiyesine bir zam söz konusu değil. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikramiyeler hesaplara geçmeye başlamadan önce emeklilere bir sürpriz yapabilir. Kesin rakamların bayrama yakın bir sürede belli olacağı tahmin ediliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri tüm emeklileri kapsıyor. Yani SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi fark etmiyor. Ayrıca dul ve yetim aylığı alanlar da bu ödemelerden faydalanabiliyor. Başvuru şartı da yok. Ödemelerden faydalanmak için emekli maaşı alıyor olmak yetiyor. Zaten ödemeler doğrudan emeklinin maaş hesabına yatıyor ve emekliler parayı çekmek için banka şubelerine gitmek zorunda da kalmıyor. Yani ATM üzerinden ödemeleri almak mümkün. (tumhaber.com)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar