Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrik faturası desteği kimlere verilir?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrik faturası desteği kimlere verilir?
Artan ekonomik zorluklarla beraber, vatandaşlar yüklerini biraz olsun hafifletebilmek için 2022 yılı elektrik faturası desteğini araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan elektrik faturası desteğinin nasıl alınacağı ve ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, elektrik faturası desteği nasıl alınır? Destekten kimler yararlanabilir?

Yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlandı.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanma şartlarını sağlayan vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

ELEKTRİK FATURA YARDIMI NE KADAR?

2021 yılında 137 TL olarak verilen elektrik fatura yardım tutarı, bu yıl en yüksek 206 TL olarak açıklandı. Buna göre; evde 1-2 kişinin yaşadığı durum için 103 TL, 3 kişi için 137,33 TL, 4 kişi için 171,67 TL ve 5 kişi için 206 TL elektrik faturası desteği yapılacak. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

ELEKTRİK FATURA YARDIMI NASIL ALINIR?

Elektrik Tüketim Programı, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır. Elektrik desteği için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

• Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

• Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

• Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

• Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı

• Çoklu Doğum Yardım Programı 
 Kronik Hastalık Yardım Programı

• Engelli Aylıkları

• Yaşlı Aylığı

• Engelli Yakını Aylığı

• 65 yaş üstü muhtaç kişiler 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar